Palmeilanden, exotische bossen en kristalhelder water dat zijn weg zoekt tussen weelderige oevers. Wat een plaatje!

Het Xigera Camp ligt in het Moremi Game Reserve in het idyllische hart van de Okavango Delta. Doordat de lodge in een privé domein ligt, komen hier nauwelijks andere toeristen. Hoe bijzonder dit gebied is merkt u al voor aankomst. Voor het laatste deel van de reis stapt u aan boord van een klein vliegtuig. Zodra de piloot de landing inzet en laag over het landschap scheert, ziet u de eerste vogels -reigers, ooievaars en zeearenden- verschrikt een veilig heenkomen zoeken. Even later landt de kist op het water en stapt u uit in een totaal nieuwe wereld. Welkom in Xigera Camp! Let the Games Begin!

Lunchen met dertig vogelsoorten

Water blijft tijdens uw verblijf in Xigera Camp centraal staan. Het hele kamp is op palen gebouwd en gelegen op een klein eiland, waardoor u vanaf de lodge direct in de boot en mokoro stapt. Per motorboot wordt u over riviertjes en nog smallere vertakkingen gevaren, geflankeerd door riet en papyrus. Hier leven nijlpaarden en krokodillen, waarvan de laatste zich maar weinig laten zien. Het is fantastisch om in de uitgebreide wildernis een hele dag per boot op pad te gaan en op een afgelegen eiland te lunchen. U heeft dan zo'n heel eiland voor u zelf. Alhoewel, het is geen uitzondering om tijdens zo'n lunch dertig verschillende vogelsoorten te zien die hier thuis zijn.

Ook kleine natuurwonderen te aanschouwen

Het bijzondere aan de ligging van Xigera is dat het niet eens nodig is om van huis te gaan om wild te spotten. In de buurt van uw verblijf zijn regelmatig olifanten, leeuwen, luipaarden en hyena's te zien. Tijdens de gamedrives spot u natuurlijk meer groot en klein wild. Tot de arrangementen behoort ook een tocht over het water aan boord van een mokoro -uitgeholde boomstam-. Hiermee vaart u langs waterlelies, kleurrijke vogeltjes en minikikkers. Vooral de kleine wonderen van de delta zijn echt betoverend. Absoluut uniek is het om een mokoro tocht te maken met een lid van de Bayei-stam (de poler). Zij manoeuvreren op zeer natuurlijke en behendige wijze de uitgeholde boomstam waarin u plaatsneemt om samen op zoek te gaan naar de zeldzame sitatunga. Het is een hele uitdaging om dit schichtige dier scherp in beeld te krijgen. Als het lukt behoort u tot een van de weinigen die dit genoegen hebben gekend!

Buitendouche met bushgeluiden

Xigera bestaat uit negen tenten die prachtig vormgegeven en ingericht zijn. De tenten staan op een houten platform boven de grond en kijken uit over het 'natte landschap' van de Okavango delta. De tent heeft een badkamer en suite met buitendouche. Zelfs onder de douche mist u niets van de geuren, kleuren en geluiden van de bush! Wat misschien nog wel de meeste indruk achterlaat is het fabelachtige decor van Xigera. Het riet, de papyrus en de weelderige palmeilanden zorgen voor een meer dan fotogenieke omgeving. Met enige inspanning herkent u in een paar dagen de karakteristieke 'sausage tree', de puntige takken van de 'mangosteen', het ovale bladerdek van de 'amarula' en de varenachtige bladeren van de 'wild date palm'.

De Afrikaanse keuken

De dinerruimte en de sfeervolle bar van Xigera liggen in de centrale canvas tent. Het diner wordt overigens vaak in de traditionele boma geserveerd. Daar krijgt u met de andere gasten samen rond het kampvuur het beste eten uit de Afrikaanse keuken voorgeschoteld.

Tripadvisor over Xigera Camp

Vergelijkbare accommodaties in Botswana