Slaap onder een klamboe met de luiken open, en word wakker met het geluid van de golven

Deze heel bijzondere accommodatie ligt midden in het natuurreservaat Serra do Mar, een ongerepte, met tropisch regenwoud bedekte bergketen. Tussen de grillige landtongen en hellingen die steil afdalen tot in de Atlantische Oceaan liggen ontelbare baaien en witte stranden verscholen. Toen de huidige eigenaar in het jaar 2000 tijdens een reis door dit gebied de pousada in verwaarloosde staat aantrof besloot hij zijn baan in Londen op te zeggen en de pousada te kopen. Er volgde een jaar vol renovaties en training van personeel uit het dorpje. Inmiddels is de pousada uitgegroeid tot een prettig verblijf op een unieke plek, met zeer vriendelijk personeel dat heel goed Engels spreekt, iets wat in Brazilië niet evident is.

Activiteiten

Het vriendelijke personeel geeft u graag tips voor activiteiten in de omgeving. Wij kregen een getekend kaartje mee voor een tocht naar een oude watermolen waar tegenwoordig maniok wordt gemaakt. U kunt ook kanoën over zee naar het ongerepte, drie kilometer lange Fazenda-strand, of een (snorkel)tochtje maken met een houten schoener. Vanuit de pousada loopt een paadje door het groen naar het vissersdorpje met een paar slaperige huisjes, wat restaurants, veel vissersboten en twee kleine stranden. Het door UNESCO als historisch erfgoed erkende stadje Paraty ligt op een half uurtje rijden. Hier loopt u over de eeuwenoude kinderkopjes langs leuke winkels en kunt u lunchen in een van de vele sfeervolle restaurants.

Intieme sfeer

Het is geen luxe hotel, meer een huis met een intieme sfeer, een plek waar u zich snel thuis zult voelen. Er zijn slechts tien (relatief kleine) kamers die vrij eenvoudig zijn ingericht. Maar het balkon met hangmat en zitje maakt dit meer dan goed. De kamers kijken direct uit op zee, op het zwembad of op de tuin.

Eigen koffie en lokale vruchten

Het eten is uitstekend in Picinguaba. Er wordt gebruik gemaakt van verse producten van de eigen boerderij in de bergen, zoals eigen koffie en lokale vruchten. Het ontbijt is uitgebreid met verse vruchten, verse vruchtensappen, eieren, vers gebakken broodjes, muesli etc.

Tip: Mocht u met een groot gezin of met vrienden zijn, dan kan ik u aanraden om het naast de pousada gelegen huis te boeken, met een sfeervolle woonkamer en drie slaapkamers.

Tripadvisor over Pousada Picinguaba