Franse charme op het Chileense platteland

Deze is voor de wijnliefhebbers. Clos Apalta Residence is het boutique hotel van de vermaarde Clos Apalta Winery. De Marnier-Lapostolle familie heeft voor deze wijn een iconische winery gebouwd in de berg bij Apalta. Clos Apalta is dé icoonwijn van heel Chili, en het behoort tot de beste wijnhuizen ter wereld. De bijbehorende Residence doet geenszins voor de wijn onder. 

Een goed glas wijn drink je niet in één slok op, daar neem je de tijd voor. Hoe ziet de fles eruit? Hoe ruikt de wijn, en wat proef je? Hoe is de afdronk? Een goede wijn is een belevenis net zoals te gast zijn in Clos Apalta Residence een belevenis is. Dit begint al bij de oprijlaan naar de ontvangst. U rijdt door de frisse wijnranken de heuvels tegemoet, en ziet de markante ontvangst al van een afstand liggen. Om exclusiviteit te waarborgen beschikt de Residence maar over vier villa’s. Inderdaad zeer exclusief, maar op deze manier wordt ook gastvrijheid gegarandeerd.

Privacy van uw eigen villa

Bent u hier te gast dan kunt u genieten van de beste wijnen in de privacy van uw eigen villa. De villa is zo gebouwd dat u vanaf elke ruimte over de vallei uitkijkt. U gaat in een comfortabele stoel zitten, schenkt een goed glas wijn in en zult merken dat deze door het grandioze uitzicht nóg beter smaakt. Als  de schemering inzet loopt u richting het restaurant, waar met behulp van ingrediënten uit de tuin van Clos Apalta om elke wijn een gerecht is bereidt. De sommelier komt naar uw tafel om de wijnkeuze toe te lichten, maar dat de wijn en de gerechten perfect bij elkaar passen had u zelf al gemerkt.  Dit is gastronomie van hoog niveau.

Op de verschillende terrassen kunt u ontspannen een boek lezen of genieten van een welverdiende siësta. Geniet van een lunch bij het zwembad of een barbecue in de schaduw van de bomen. Hier wordt alles voor u geregeld, zoals u dat wenst. Verblijven doet u hier op basis van volpension; ontbijt, lunch en diner worden uitstekend verzorgd. Natuurlijk krijgt u tijdens uw verblijf een privé tour en wijnproeverij, ook kunt u een bezoek brengen aan de families Vinoteca. Of pak de fiets op andere wijnhuizen in de Valle de Apalta te bezoeken. 

De wijn op een voetstuk

Ook overdag staat alles in het teken van de wijn. Loop met een gids tussen de rijen wijnranken en wijnvaten en hij vertelt u alles over het proces van druif tot fles. Of ontdek de enorme wijngaard in z’n totaliteit tijdens een fietstocht tussen de druivenstokken. Maar wees op tijd terug voor de lunch, want ook daar hebben chef kok en sommelier weer veel aandacht aan besteed. 

Smaakprofiel: Clos Apalta Residence heeft een stevige body van gastvrijheid. Tonen van verfijning zijn overduidelijk aanwezig en door de lange afdronk zult u nog lang nagenieten van deze voortreffelijke accommodatie.

Tripadvisor over Lapostolle Residence

Vergelijkbare accommodaties in Chili