Perfecte hideaway voor reizigers die buiten de drukte willen verblijven, maar toch de levendigheid van het historische Quito snel willen kunnen opzoeken

De ligging van Hacienda Rumiloma is al voldoende voor een verblijf in deze prachtige hideaway. Dit kleinschalige landhuis rust tegen de hellingen van de Pichincha vulkaan in het honderd hectare grote Andes woud. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht over de stad Quito en de woeste bergtoppen van de Andes.

Ecuadoraanse gastvrijheid

Hacienda Rumiloma is een paradijs in de Andes buiten de drukte van de stad. Het management geeft de hartverwarmende mix van Ecuadoraanse gastvrijheid en internationale topservice. Bij de exploitatie speelt de lokale bevolking een grote rol. Mannen en vrouwen uit de omgeving verdienen hier hun brood en een eervol bestaan. De Haciënda wordt omgeven door meer dan 400 hectare aan nationaal park met talloze wandelpaden en riviertjes. Om de haverklap komt u hier grazende lama's tegen en tussen de bomen en struiken leven talloze vogels. Het regenwoud is hier nog volledig in tact. Een bijzonder sfeervol uitje is een avondtocht door Quito in een open bus. Een bandje zorgt voor de muzikale begeleiding, een briesje uit de Andes voor verkoeling. De hacienda organiseert dagelijks activiteiten waarbij u kennis maakt met de cultuur. Wie van bergbeklimmen houdt ontkomt niet aan de wandeling naar de Pichincha. Het uitzicht vanaf de top is sprookjesachtig.

Authentieke kamers met veel antiek

De zeven suites zijn meer dan 200 vierkante meter groot. Het interieur met rustige kleurstellingen en antieke meubelen is gedecoreerd met kunst afkomstig uit het hele land. Bij het ontwerp zijn lokale kunstenaars betrokken om de Ecuadoraanse stijl te bewaken. Naast het slaap- en woongedeelte en een badkamer heeft u als gast de beschikking over een eigen terras met een fascinerend uitzicht.

De eigenaren Amber en Oswaldo Freire plaatsen de Ecuadoriaanse gastvrijheid in een hoogstaand culinair kader. Het restaurant staat in de wijde omgeving bekend om zijn uitstekende keuken. De chef weet traditionele gerechten in een nieuw jasje te gieten en neemt daarmee het restaurant op sleeptouw naar grote culinaire hoogte. In de wijnkelder ligt een fraaie selectie van meer dan 200 wijnen uit Spanje, Italië, Argentinië en Chili. De sfeer is gemoedelijk, de service onberispelijk en de gerechten zijn origineel.

Tripadvisor over Hacienda Rumiloma

Vergelijkbare accommodaties in Ecuador