Design, kunst en wijngaarden, overal waar u kijkt

Dit is een zeer bijzonder verblijf, een kennismaking met alle facetten van de prachtige Provence. Villa La Coste ligt tussen het historische stadje Aix en het beroemde Luberon natuurgebied in. Een prachtig landschap biedt het décor voor de villa en het nabijgelegen Chateau La Coste. Hier geniet u niet alleen van rust, maar ook van kunst, architectuur, culinaire hoogstandjes en een sublieme service.

Op zo’n 1.100 kilometer ten zuiden van Breda vindt u Villa La Coste. Het stadje Aix ligt op zo’n twintig minuten rijden, Marseille op drie kwartier rij afstand.

Slapen

De villa telt 28 villa suites, badend in het zonlicht en met verstopte terrassen en binnentuintjes. De ramen, van vloer tot plafond, geven u uitzicht op de wijngaarden. Het décor van uw suite is minimalistisch, maar wordt aangekleed met warme accenten in de vorm van houten kasten en stenen muren. Aan ieder detail is gedacht: iPod docking stations, biologische lavendelzeep  en kunst aan de muur. Dit wijn en kunst landgoed herbergt kunstobjecten van Damien Hirst, John Rocha en Tracey Emin.

Er zijn een aantal suites met een privé zwembadje, een welkome verkoeling in de hete zomermaanden als u het ons vraagt.

Beleven

Bent u een kunst – en designliefhebber dan raakt u niet uitgekeken op het domein. Houdt u daarnaast van goede wijn, dan hoeft u het landgoed niet te verlaten. Vanaf het verwarmde buitenzwembad, aan de rand van de wijngaarden, is het een klein stukje lopen naar het spiegelgladde meer van Chateau La Coste, compleet met een sculptuur van Louise Bourgeois. Volg de kunstroute, en maak kennis met een hele andere kant van de Provence!

Wilt u wijn gaan proeven en liever niet zelf terug rijden? Neem even contact op met de manager, die regelt met veel plezier de Range Rover om u weer terug te brengen. Aan het einde van de dag mag een behandeling in de spa niet ontbreken.

Eten & Drinken

Wanneer u bedenkt dat u hier wellicht in een prachtige villa verblijft, maar dat het Chateau La Coste net zo goed onderdeel van uw verblijf is, dan weet u dat u voor de maaltijden wel goed zit. U heeft de keuze uit twee fenomenale restaurants, die veel gebruik maken van biologische ingrediënten.

Uw dag begint al goed met het ontbijt, op uw eigen terras of in de kunstgalerie. De locatie is al even zo bijzonder als de menukaart zelf, meer verklappen we niet!

Dineer in Louison, waar Gérald Passedat met de scepter zwaait. Hij verdiende drie Michelinsterren en dit ziet u duidelijk terug in de gerechten die hij voor u uit de keuken tovert. Louison heeft overigens geen Michelinster, maar dat betekent niet dat u hier niet de sterren van de hemel kunt dineren!
Le Salon is het andere restaurant op het landgoed, het biedt een iets minder opgesmukte beleving. Wandelt u de heuvel af dan komt u bij Chateau La Coste en vindt u hier een bistro, een zomers terras waar salades worden geserveerd en een Argentijns restaurant.

Voor een drankje hoeft u nergens heen. Kies zelf een locatie uit, strijk neer en laat u in de watten leggen door het attente personeel.