Een autorit met geschiedenis

Vandaag reist u door naar uw volgende locatie. Met uw huurauto gaat u op weg naar Monemvasia. De directe reistijd bedraagt een kleine drie uur. Halverwege raden we u aan een bezoek te brengen aan Sparta en Mystras. 

Sparta en Mystras liggen op de Peloponnesos.

Beleven

Vandaag reist u zuidwaarts. De rit doorkruist een weelderig landschap gevuld met sinaasappel- vijgen en -moerbeibomen. Na anderhalf uur rijden komt u aan in Sparta. Hoewel er weinig overblijfselen zijn van de oude stad kunt u een eerbetoon brengen aan Leonidas, de Spartaanse soldaat en een van de grootste helden uit de geschiedenis.  

Hierna reist u verder naar Mystras, ook wel het Byzantijnse Pompeï genoemd. Deze middeleeuwse ruïne-stad nodigt uit een stap terug in de tijd, naar de dagen van Byzantijns Griekenland, te doen. De burcht staat nog deels overeind boven op de heuvel van Myzythra. Gebouwd door de Franken in 1249 en overgenomen door de Grieken was dit de bakermat van de laatste dynastie van Byzantijnse keizers. Binnen deze imposante vestingmuren woonden tot begin 1700 circa 35.000 mensen. Samen met uw gids dwaalt u door de verlaten, soms een beetje griezelige, straten van dit ooit onzichtbare fort. Vanaf de Metropolis basiliek heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Na deze inkijk in vroegere tijden vervolgt u uw weg en arriveert u na zo'n anderhalf uur bij uw accommodatie nabij Monemvasia.