Een verblijf op een plantage is fantastisch. Vanuit uw landelijke cottage geniet u van de mooiste uitzichten op de valleien en de geur van verse kardemom, koffie en peper.

The Windermere Estate is een prachtig landhuis gelegen tussen de plantages in de plaats Munnar, wat letterlijk ‘drie rivieren’ betekent. Deze naam verwijst naar de Muthipuzha, de Nallathani en de Kundala, de drie bergstromen die de plantages voorzien van water. Het doel van de eigenaar van The Windermere is niet het runnen van het hotel, maar het creëren van een rustige oase voor zijn gasten te midden van het natuurschoon van de plantages. De cottages zijn dan ook zo gebouwd dat ze alle fantastisch uitzicht bieden. Een onvergetelijk verblijf!

Prachtige omgeving

De omgeving van The Windermere is ontzettend mooi. Het is heerlijk om op pad te gaan en de plantages te voet te verkennen. De geuren van allerlei kruiden komen u tegemoet! Ook ziet u tijdens deze wandeling de mooiste bloemen, vlinders en allerlei vogelsoorten. Een goede tip: om 04.00 ’s morgens start vanaf The Windermere een twee uur durende wandeling onder begeleiding van een bioloog. Wilt u meer weten over de flora en fauna in dit gebied, dan is dit de gelegenheid. Neem warme kleding mee, want het kan op dit tijdstip nog fris zijn, zeker ’s winters.

The Planters Villa

Het beste woord om The Windermere samen te vatten is huiselijk. De kamers en cottages zijn eenvoudig ingericht, maar hebben door het teakhouten meubilair en handgemaakte linnen een charmante sfeer. Het uitzicht over de vallei is werkelijk fenomenaal! Zoekt u toch wat meer luxe, dan kunt u in The Planters Villa verblijven. Deze villa is de grootste en heeft de mooiste ligging. De villa is voorzien van meerdere slaap- en badkamers, waardoor deze zeer geschikt is voor gezinnen.

Een nostalgische plek

De culinaire geneugten zijn hier al even verrukkelijk als de frisse, kruidige lucht op de plantages. U kunt ervoor kiezen om te eten in The Barn, waar u in de setting van een sfeervolle houten cottage met een ouderwetse haard kunt genieten van Oriëntaalse en Indiase gerechten bereid met kruiden, groenten en fruit van de lokale plantages. Voor thee en koekjes, een snack of een drankje kunt u vertoeven in The Hut, een nostalgische plek met oude eikenstammen als stoelen en tafels.

Tripadvisor over The Windermere Estate