Een intense en avontuurlijke belevenis!

Verblijft u wat langer in Lapland Guesthouse dan is het een aanrader om er met de hondenslee op uit te trekken. Niet voor een dagdeel, nee juist voor een hele dag én overnachting in de wildernis! Dat maakt de beleving nog intenser en avontuurlijker.

Na een uitgebreid ontbijt wordt u naar de husky kennel gebracht. Uw gidsen voor de aankomende twee dagen werken al jarenlang met deze trouwe viervoeters en dat kunt u aan alles merken. De honden adoreren hun baasjes en u wordt uitgebreid voorgesteld aan de roedel alvorens uw tocht begint.

Samen met de gids en de husky’s trekt u de wildernis in. Onderweg geniet u in een kraakwit landschap van de lunch terwijl de husky’s om u heen rennen of even bijkomen van de tocht.

Het wordt steeds puurder om u heen, het landschap ademt desolaatheid en de wildernis wordt steeds witter lijkt het wel. Na een avontuurlijke dag op de hondenslee komt u aan bij uw ‘hut’. Nou ja, hut. Het is een prachtige plek, simpel ingericht maar voorzien van alle benodigde gemakken. Er wordt hier een heerlijk Zweeds diner voor u bereid zodat u nog even goed kunt nagenieten van deze bijzondere dag.

Omdat u zich bevindt op een plek met zo goed als geen lichtvervuiling, is er grote kans op het zien van het Noorderlicht. Vergeet uw camera dus niet om dit fenomenale natuurspektakel vast te leggen!

Een tocht met de hondenslee en een overnachting in deze verlaten hut in de wildernis is een beleving die u nog lang zal bijblijven!

Verblijven in Kangos