Zomer is de perfecte periode voor white water raften in Zweeds Lapland

Het ijs, dat de rivieren in Zweeds Lapland in de winter bedekt, is nu geheel gesmolten en dit zorgt voor extra veel water, dus sneller stromende rivieren.

Start deze dag met een stevig ontbijt. Het wordt een actieve dag! U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar het beginpunt gebracht. Hier aangekomen krijgt u een wetsuit, schoenen, reddingsvest en een helm aangemeten. Uw professionele gids geeft u de nodige veiligheids- en peddelinstructies en u bent klaar om te gaan! Afhankelijk van de groepsgrootte neemt u plaats op een raft van 4 tot 10 personen waar u mee de Råneå op gaat. Houdt ú vandaag uw hoofd boven water?

Met uw voeten stevig geklemd in de rubberen boot, paddelt u alsof uw leven ervan afhangt. Goede samenwerking is bij deze activiteit van cruciaal belang. Onder leiding van uw gids trotseert u samen met uw team zowel rustige als ruige waterstromen. Dit levert gegarandeerd een ervaring op met afwisselend adrenaline en plezier! U zult merken dat u na verloop van tijd steeds meer ontspannen op de raft zit. In rustiger vaarwater vindt u dan genoeg tijd om eens te genieten van de prachtige bosrijke omgeving.

Tijdens een welverdiende lunchstop kunt u de benen strekken en als u geluk heeft; met mooi zomers weer uzelf drogen aan de warme zon. Aan de oever van de rivier geniet u van een wildernis BBQ lunch rond het kampvuur. Na de lunch zet u met uw team de route voort en peddelt samen tot het eindpunt. Na de excursie wordt u teruggebracht naar uw accommodatie waar u kunt nagenieten van een onvergetelijke dag!

Voor white water raften op de Råneå rivier geldt een minimale leeftijd van 6 jaar en is daarmee een uiterst geschikte gezinsexcursie. Lapland specialist Femke: ‘’Bent u op zoek naar uitdagendere stromen? Plan dan een bezoek aan het noordelijker gelegen Kiruna of Jukkasjärvi waar veel rafttochten worden georganiseerd. In de lente kunt u hier zelfs raften op het gesmolten water van het ICEHOTEL! De minimale leeftijd is hier 12 jaar. ‘’

Goed om te weten: De excursie duurt circa 5 - 6 uur en onderneemt u met een klein internationaal gezelschap.