Dineer onder de sterrenhemel

Het Aurora Sky Station in het Abisko National Park, in het hoge noorden van Zweden, is wereldberoemd. Het sky station ligt op de berg Nuolja op zo'n 900 meter boven zeeniveau en in een gebied waar maar weinig lichtvervuiling is. Toen Lonely Planet de tien plaatsen moest benoemen, waar het Noorderlicht het beste te ervaren is, kozen ze het Aurora Sky Station als de nummer 1.

Voor het zien van het Noorderlicht moet u wat geluk en geduld hebben. Het is dan ook erg aantrekkelijk om het wachten op de aurora borealis te vergemakkelijken door ondertussen te genieten van een geweldig diner. En dat alles pas nadat u in de openlucht stoeltjeslift naar de top van de berg bent gebracht.

U dineert onder de sterrenhemel, met maar weinig kunstmatig licht om zo de kansen op het zien van het noorderlicht nog groter te maken. Tijdens het diner staat uw gids continu op de uitkijk, is er maar een glimp van het Noorderlicht aan de hemel te bewonderen dan komt hij u dat onmiddellijk vertellen. Onderneem een wandeling onder de professionele leiding van uw gids en geniet van de magische sterrenhemel met een warm drankje.

Na uw diner wordt u met dezelfde stoeltjeslift weer naar beneden gebracht en zorgt uw gids ervoor dat u weer netjes 'thuis' wordt gebracht.