Kleinschalige en mysterieuze riad midden in de Medina

Het Almaha Marrakech ligt verscholen in een onooglijk straatje in de Kasbah wijk, op een kwartiertje lopen van het Djemaa el Fna plein. Letterlijk verscholen, want bij binnenkomst in de receptie gaat de toegangspoort naar de Riad verscholen achter een prachtige kast, die ingenieus openschuift als u naar binnen wilt. Achter de kast ligt een heerlijke, comfortabele verblijfplaats, gebouwd om een rechthoekige waterpartij. Het welkom is hartverwarmend: met een kopje thee in de hand kun je als gast eerst even bijkomen in de prachtige lounge vol kleine patchwork kussentjes tegen de muren die het geheel een pixelachtige indruk geven. 

Smaakvolle inrichting

Terwijl uw gastheer of -vrouw u de weg wijst naar uw kamer kijkt u uw ogen uit. Gedetailleerd beschilderde tegeltjes, kleurrijke Marokkaanse lantaarntjes, gewelfde zuilengangen en met de hand uitgesneden houten deuren; overal is aandacht aan besteed. U verblijft hier in een van de vier ruime slaapkamers of de acht nog ruimere suites. Ze zijn alle in een bijzonder smaakvolle oude Marokkaanse stijl ingericht, maar vergis u niet. De riad heropende na een renovatie van 7 jaar pas in 2016 haar deuren en de gehele inrichting is nieuw en wel overdacht. 

Dakterras

De riad heeft een heel knus restaurant met boekenkasten vol boeken met bijzonder gevouwen bladzijden, die met elkaar een woord vormen. Na een heerlijke nachtrust staat er een ontbijt klaar op het dakterras met weids uitzicht over de andere daken van Marrakech. Verse jus d'orange, vers plat brood, een eitje, cake, fruit en koffie of thee. Op dit dakterras is ook een klein zwembad dat het hele jaar door verwarmd is. Er zijn diverse hoekjes met ligbedden, een aantal hoekjes op het terras zijn afgescheiden door plantenbakken en horen bij een specifieke kamer. 

Wellness

Er is niets heerlijker dan u na een wandeling door de drukke stoffige Medina even terug te trekken in de oase van rust die de prachtige spa te bieden heeft. In deze wereld van wellness vindt u maar liefst twee traditionele hammams, een plunge pool, een jacuzzi, een beautysalon en twee aparte ruimtes waar uitstekende massages worden gegeven. 

Tripadvisor over Almaha Marrakech

Vergelijkbare accommodaties in Marokko