Hacienda Temozon is de 'grand dame' van de plantage landhuizen in deze regio

Ooit was dit de meest florerende sisal plantage in Yucatan. Nu is het de grootste en meest luxe hacienda op het schiereiland. Hacienda Temozon is de 'grand dame' van de plantage landhuizen in deze regio. De service en de stijl van de hacienda is absoluut modern te noemen maar toch is de rijke geschiedenis in iedere ruimte aanwezig. Het is deze hacienda die Bill Clinton en George Bush kozen voor hun verblijf in Yucatan. Compleet logisch want de hacienda (meer een boutique hotel) is hip en de allerbeste in zijn soort.

Voor ieder wat wils

De hacienda is niet heel klein, er zijn 28 kamers te vinden waarvan 9 suites. Iedere kamer is anders, de ene kamer heeft een terras waar de andere kamer prachtige uitzichten heeft over de tuinen. La Casa del Patron (huis van de eigenaar) is de grootste en meest privacy biedende suite, met een flink zwembad voor de nodige verkoeling.

Alsof er een blauwe loper door een groen tapijt heen loopt

Verblijft u niet in een kamer of suite met zwembad, dan is er altijd plek rondom het zwembad van de hacienda. Het zwembad strekt zich uit in de tuin, alsof er een blauwe loper door een groen tapijt heen loopt; een schitterend contrast. In iedere hoek staat een pilaar, die het zwembad een statig gezicht geven. Ook aan het zwembad geniet u van de perfecte service die de crew zich hier eigen heeft gemaakt. Het komt u aan niets tekort.

De spa van Hacienda Temozon, de Hol Bé spa, heeft behandeltafels staan in een door kaarsen verlichte grot. Hier geniet u van traditionele Maya massages en een diversiteit aan behandelingen in een absoluut unieke omgeving!

Geniet hier van Europese en Mexicaanse gerechten

Casa Principal is het restaurant bij de hacienda. Met uitzicht over het zwembad geniet u hier van Europese en Mexicaanse gerechten; pittig en biologisch. Als ware achtergrond muzikanten verzorgen de kikkers en krekels een avondconcert voor u. Ga na afloop een drankje drinken in de bar, Gargolas. Het is een sprookjesachtige setting, met de verlichte hacienda in de avond.

Er is genoeg te doen!

Vanuit de hacienda is er genoeg te doen. Ga zwemmen in de cenotes (ondergrondse grotten waar regenwater zorgt voor heerlijk zwemwater), er zijn er twee te vinden bij de hacienda, en bijzondere privé excursies (uiteraard voor u georganiseerd door uw Talisman specialist) om Yucatan beter te leren kennen. Ruïnes uit het Maya tijdperk en kleine dorpje met prachtige kerkjes zijn zomaar wat bezienswaardigheden. Blijft u liever dichterbij 'huis' dan is het leuk om een kijkje te gaan nemen in de verschillende werkplaatsen die het hotel heeft gebouwd om de lokale bevolking te ondersteunen. Zo worden hier onder andere op de ambachtelijke manier nog meubels en kledij gemaakt. 

Tripadvisor over Hacienda Temozon