Volgens National Geographic Travel, dat het hotel in de top 10 van Wellness-bestemmingen plaatste, is dit hotel niet alleen de weerspiegeling van de omgeving, maar helpt het deze mede te definiëren

Een van de oudste haciënda's in Mexico is Hacienda Chichen: de Spanjaarden bouwden het complex in 1523, vlak na de verovering van Yucatán. Pas sinds de jaren '60 van de 20e eeuw is de haciënda in gebruik als hotel. De locatie is uniek, niet alleen vanwege de rijke flora en fauna in de bosrijke omgeving, maar ook vanwege de nabijheid van de Maya-ruïnes: u loopt er in 5 minuten naartoe! Zeker is, dat Hacienda Chichen diep geworteld is in de streek en dat u op weinig plaatsen op het schiereiland zoveel mee zult krijgen van de flora en fauna, van de Mayatradities en -gebruiken, als hier. 

Chichén Itzá

Uiteraard mag een bezoek aan de Maya-ruïnes Chichén Itzá niet ontbreken. In 2007 werden de 7 Nieuwe Wereldwonderen gekozen, als opvolgers van de wereldwonderen uit de Oudheid. Naast o.a. Machu Picchu en de Taj Mahal kwam ook Chichén Itzá als wereldwonder uit de bus. Chichén Itzá is erg groot, erg imposant; tegelijkertijd is het een van de best gerestaureerde complexen. 

Van hot stone massage tot wildlife experience

In de haciënda kunt u ontspannen in de grote lommerrijke tuin met buitenzwembad of in de Yaxkin Spa. U kunt onder andere kiezen uit verschillende Maya spa rituelen, Hot Stone massages, chocolade pakkings en gezichts- en haarbehandelingen.

Bent u liever actief dan organiseert Hotel Hacienda Chichen Resort eco-culturele activiteiten. Ga met een getrainde gids op birdwatching tour of geniet van Yucatán's wildlife tijdens de Maya natuur tour. Wanneer u van koken houdt, is een Maya kookles aan te raden. In de omgeving van Hotel Hacienda Chichen Resort liggen verschillende koloniale steden zoals Valladolid, Izamal en Mérida. 

Slapen in stijl

Er zijn in totaal 28 kamers, verspreid over 12 historische huisjes. Elk huisje biedt één of maximaal vier kamers, allemaal uniek ingericht met Maya- en Spaans-koloniale accenten. Elke kamer biedt een ruime patio met uitzicht op de weelderige jungle tuinen. 

Gezonde keuken

In het casco (het centrale gebouw waar vroeger, naar goed feodaal gebruik, de landheer woonde) bevindt zich het restaurant. Er worden culinaire maaltijden geserveerd van 100% organisch geteelde producten. De gastronomische fusion keuken maakt deels gebruik van oude Maya recepten. 

Tripadvisor over Hotel Hacienda Chichen Resort