Door: Monica Rullens
Een waar paradijs!

Het warme, aquamarijne water, de bijna altijd aanwezige zonneschijn, de prachtige witte zandstranden en de rustige baaien maken de Bay of Islands tot een waar paradijs voor diepzeevissen, duiken, zwemmen en zeilen.

De Bay of Islands wordt gekenmerkt door talrijke beschutte inhammen en kristalhelder water dat kleurt van turkoois tot diep blauw. De Bay of Islands dankt zijn naam aan de bijna 150 eilandjes die versnipperd liggen over de uitgestrekte baai. De meeste zijn onbewoond. Deze baai is één van Nieuw-Zeelands meest bekende zeilbestemmingen, het hele jaar door kom je hier scholen Tuimelaars (dolfijnen) tegen, overdag zoeken ze naar voedsel waarna ze ’s nachts de oceaan intrekken om te overnachten.

Vorig jaar heb ik zelf een onvergetelijke zeilcruise gemaakt vanuit Russell. Russell was vroeger de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Het is een mooi plaatsje gelegen aan de Bay of Islands, tegenover Pahia waar je fraaie historische gebouwen ziet. Je vindt er leuke winkels en goede restaurants.

We begonnen aan onze zeiltocht met een windkracht 2-3 en een heerlijk zonnetje, we zijn lekker rustig de haven uitgevaren op weg naar de paradijselijke eilandjes. Zodra we de haven achter ons gelaten hadden kregen we een heerlijke kop koffie en versgebakken muffins. Onderweg kwamen we ogen tekort; pinguïns, dolfijnen en diverse vogelsoorten zijn we tegen gekomen.

Na een paar uur varen zijn we voor een paradijselijk strand voor anker gegaan. Deze baai is één van de mooiste van Nieuw-Zeeland met een subtropisch klimaat, groene heuvels en eeuwenoude Kauri-bossen. We zijn begonnen met een wandeling naar de top van deze heuvels om te kunnen genieten van het prachtige uitzicht.

Het gras is hier zo dik zodat het lijkt alsof je over kussens loopt. Je kunt er jezelf heerlijk in laten vallen en genieten van al het moois wat deze omgeving te bieden heeft. De groene heuvels en het prachtige water zijn ontzettend fotogeniek, vergeet dus ook zeker je camera niet! Na onze wandeling hebben we de verkoeling van het heerlijke water opgezocht.

In de loop van de middag wakkerde de wind aan waardoor we na een heerlijke lunch aan boord onze zeilen hebben gehesen en koers gezet hebben naar een ander prachtig deel van de Bay of Islands en de bekende Hole in the Rock bij Cape Brett. De Hole in te Rock is gevormd door wind en zee. Als het getij goed is kunnen de boten door dit gat in de rotsen varen.

Aan het einde van de middag zijn we terug gevaren naar de haven van Russell, onderweg genoten we van een heerlijke zeebries en het opspattende water wat voor heerlijke verkoeling zorgde.

De Bay of Islands heeft een warm mild klimaat, wat betekent dat je hier het hele jaar door kunt varen. De Bay of Islands is een must see op het Noordereiland en is goed te combineren met een verblijf in The Sanctuary.