Adembenemend uitzicht

Al om 4 uur 's ochtends haalt uw gids u bij uw hotel op voor een stevige wandeling naar Rainbow Mountain. Na 2 uur rijden komt u aan bij Cusipata, waar u een kleine omweg maakt naar de berg om al het natuurschoon nog beter te kunnen aanschouwen. Onderweg ziet u de lokale bewoners en het lokale wild, zoals alpaca's en lama's.
Na nog een uur rijden komt u aan in Phullawasipata, op 4.626 meter hoogte. Hier geniet u eerst van uw ontbijt om vervolgens aan uw wandeling te beginnen. U begint bergopwaarts, richting de top van de Red Valley, dit stuk duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Tijdens deze tocht passeert u twee uitzichtpunten vanaf waar u een geweldig uitzicht heeft over de drie nabij gelegen bergen - Hatu R'iti, Inca e Surimana - en het Puka Cocha Lake, ook wel Red Lake genoemd.
Uiteindelijk komt u aan op de top, 5.038 meter hoog, waar u een half uurtje de tijd heeft om even op adem te komen en te genieten van het uitzicht over de Red Valley en Apu Ausangate. U vervolgt uw tocht met een afdaling van 30 minuten naar het uitzichtpunt om de Vinicunca Mountain, ook wel Rainbow Mountain genoemd, te bewonderen. U heeft hier alle tijd om foto's te maken en te genieten van het fantastische uitzicht op de mooie omgeving.

U vervolgt uw weg met weer een afdaling, nu richting Khomer Cocha, ook wel Green Lake genoemd. Deze afdaling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en geeft u het gevoel alleen op de wereld te zijn, omdat de kans erg klein is dat u hier andere wandelaars tegenkomt.
Bij Phullawasipata staat de auto op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Maar niet voordat u een wel verdiende lunch geserveerd krijgt. U zult tussen 15.30 en 17.00 uur weer terug zijn bij uw hotel.