The Sanchaya Resort op Bintan eiland is een absoluut pareltje in de Talisman portfolio.

Bintan Island ligt voor de kust van Singapore en is gemakkelijk te bereiken per veerboot. Het is een uur varen vanaf de haven van Singapore naar dit rustige eiland. Het eiland behoort echter tot Indonesië, en dus is het er een uur vroeger dan in Singapore! 

Bij aankomst op Bintan Island staat er een medewerker van The Sanchaya om u te verwelkomen en u verder te begeleiden naar de speciale Sanchaya lounge. Hij/zij regelt alles met betrekking tot de douanedocumenten en uw bagage en legt u ondertussen compleet in de watten. Een fijn voorproefje van wat komen gaat. 

Na de formaliteiten, die niet heel lang duren, wordt u in tien minuten naar het resort gebracht.

Ontsnap uit het stadsleven

The Sanchaya Resort op Bintan eiland is een absoluut pareltje in de Talisman portfolio. Het is gemakkelijk aan te reizen vanuit Singapore en daardoor ook goed bereikbaar in combinatie met andere bestemmingen in Zuidoost Azië. Het is een heerlijke ontsnapping uit het stadsleven van Singapore maar kan ook goed worden opgenomen als het begin of als afsluiter van een prachtige reis. U waant zich in een paradijs en kunt helemaal tot rust komen. 

De naam Sanchaya betekent 'verzameling' in het Sanskriet en dat wordt helemaal waargemaakt; maar liefst tien landen in Zuidoost Azië zijn als inspiratiebron gebruikt voor de uitstraling en het decor van dit kunstwerk. Van oorsprong een privé eigendom waar gasten werden ontvangen en konden genieten van rust en een zeer verfijnde service, nu een typisch Talisman accommodatie met een prachtig hagelwit strand voor de deur en een helderblauwe zee aan uw voeten. 

Koloniaal landgoed

De 9 suites en 21 villa's liggen verspreid over het koloniale landgoed. Er zijn 2 restaurants te vinden en er is 24-uur in-villa-dining. In de wijnkelder worden kaas- en wijnproeverijen gegeven en de bar is de perfecte plek voor een drankje bij zonsondergang. Er is hier volop te doen; een 50 meter lang zwembad, een spa, fitnesscentrum met personal trainers, een yoga paviljoen en voor de creatievelingen worden er schilderworkshops gegeven! Heeft u genoeg van de (adembenemende) omgeving, dan kunt u er ook op uit trekken om een mangrove tocht te maken. 

Dineren met een tropisch uitzicht

De restaurants zijn fantastisch. The Dining Room serveert ontbijt, lunch, afternoon tea en diner op basis van een a la carte menu. Sommige producten komen rechtstreeks en vers uit eigen tuin, terwijl de wijnen van over de hele wereld komen. Er worden zowel Westerse als Aziatische gerechten geserveerd en u kunt kiezen of u binnen in de airconditioning wilt zitten of buiten met een geweldig tropisch uitzicht. In de Tasanee Grill kunt u heerlijk buiten genieten van het Bangkok streetfood concept, waarin de smaken, kleuren en texturen overeenkomen met deze levendige stad, terwijl u uitkijkt over het strand en het zwembad. In The salon & library kunt u terecht voor een lichte snack en een drankje of gewoon om een boek te lezen. Hier worden tevens wijn- en kaasproeverijen georganiseerd vanuit de uitgebreide wijnkamer. Tenslotte is er nog The Bar, die uitkijkt over de Zuid-Chinese zee. The Bar leent zich perfect voor diepgaande gesprekken of feestelijke aangelegenheden. U kunt er terecht voor een kop koffie of thee of genieten van een huisgemaakte cocktail. 

Tripadvisor over The Sanchaya

Vergelijkbare accommodaties in Singapore