Een fijne afwisseling op een strandverblijf!

De stad Stonetown op Zanzibar heeft een enorme en indrukwekkende geschiedenis. Ooit was dit de grootste handelspost van Oost-Afrika. Het was het centrum voor de export van ivoor, specerijen en slaven. De stad is vele malen veroverd door Portugezen, Arabieren, de Sultans van Oman en Engelsen. Al deze culturen hebben een enorme invloed gehad op deze fascinerende stad.

Uw privé gids neemt u tijdens deze stadswandeling mee langs de historische monumenten en architectonische rijkdommen. Zo brengt u een bezoek aan de Anglicaanse kathedraal welke is gebouwd op de voormalige slavenmarkt. Ook ziet u het huis van de beroemde slavenhandelaar (Tip-Tip huis). U wandelt langs het Hamamni badhuis, de Darajani markt en het oude Portugese fort. Heel indrukwekkend is het National Museum of History and Culture (Beit-al-Ajaib, Huis der Wonderen). Dit museum is gevestigd in een groot vierkant gebouw met prachtige zuilen en balkons. Het werd in 1883 gebouwd als ceremonieel paleis voor Sultan Bargash. 

Mocht u nog energie over hebben, dan kunt u nog wat tijd besteden in de kleine bazaars en curiosa winkeltjes. Tijdens de wandeling door de 150 jaar oude smalle straatjes zullen u ook de prachtige houten deuren opvallen. De excursie duurt circa twee tot drie uur.

Verblijven in Stonetown