Ha Giang is een van de meest ongerepte gebieden van Noord Vietnam

Ha Giang is een provincie in Noord Vietnam die grenst aan China. Dit gebied is minder bekend dan Sapa, waar de meeste toeristen naar toe gaan. De reis duurt wat langer en de keus aan comfortabele accommodatie is kleiner. De ervaring is echter des te authentieker. De omgeving is schitterend en de bergvolkeren zullen grote indruk op u maken met hun kleurrijke kledij en levendige markten.

Dag 1

Vanuit Hanoi rijdt u in zes uur door de prachtige omgeving naar de bergachtige provincie Ha Giang. Een lange rit, maar zeer de moeite waard. Onderweg stopt u voor de lunch, om een kijkje te nemen bij lokale etnische bergdorpjes en om een mooie wandeling te maken in een bamboebos. Aan het einde van de dag arriveert u bij de Pan Hou Lodge, in het hart van het Song Chay gebergte. Er zijn 30 bungalows met comfortabele slaapkamers met een donkerrode plavuizenvloer en een eenvoudige badkamer. Vanaf de veranda heeft u uitzicht over de mooie tuin en in de lodge geniet u van een goede maaltijd, bereid met verse ingrediënten uit eigen tuin. Dit is de perfecte eco-uitvalsbasis om de culturele diversiteit en het ongerepte natuurschoon van dit gebied te ontdekken.

Dag 2

Na het ontbijt maakt u een wandeling in de Ki Lieou Ty sporen, dwars door bossen en langs groene rijstterrassen. Hier start de 'Road of Tea' die ondermeer door Tibet loopt en helemaal eindigt in Pakistan. U ziet het dorpje Phin Ho dat bekend staat om een speciale theesoort, de Shan Tuyet thee die verzamelt wordt door het Man Ta Pan bergvolk. De thee is afkomstig van wilde theebomen, waarvan sommige maar liefst 150 jaar oud zijn. In de namiddag keert u terug naar de lodge.

Dag 3

Ontwaken bij zonsopkomst met het zicht op de in wolken gehulde bergtoppen is heel speciaal. Na het ontbijt maakt u een mooie wandeling naar het dorpje Ho Pien waar u Hmongvrouwen in kleurige klederdracht ziet. De verschillende subgroepen zijn voornamelijk te herkennen aan de kleur en het motief van de vrouwenkleding. 's Middags wandelt u terug naar het dorpje Pan Hou.

Dag 4

Na het ontbijt rijdt u terug naar Hanoi waar u aan het eind van de middag arriveert. Onderweg stopt u bij lokale dorpjes voor de lunch en om een korte wandeling te maken.

Verblijven in Ha Giang