Chikwenya heeft een onovertroffen locatie in Mana Pools

Chikwenya is de nieuwste aanwinst in het portfolio van Wilderness Safari's en is met recht een fantastische aanvulling op hun selectie van kampen. De locatie is onovertroffen: aan de Zambezi rivier, in een gedeelte in het oosten van Mana Pools waar grote aantallen wilde dieren leven. Het kamp kijkt uit op de brede uiterwaarden van de Zambezi met als achtergronddecor de bergen van de Rift Valley, simpelweg fantastisch!

Schaduwrijk bos

Chikwenya wordt omgeven door een dicht bos van albida en mahoniebomen, die op het heetst van de dag een aangename schaduw bieden. De albida bomen zijn bovendien een bron van voedsel voor olifanten, die in het droge seizoen de peulen van de bomen eten. Grote kuddes lopen dan in en rondom het kamp. Als de olifanten op hun achterpoten staan om de bovenste peulen uit de bomen te kunnen halen is dat een zeer bijzonder gezicht. 

Ruime, lichte tenten

Chikwenya heeft zes tenten (vanaf april 2019 komt er een zevende tent bij) die op houten platformen zijn gebouwd. De tenten hebben een lichte inrichting en dit gevoel wordt nog eens versterkt doordat de gehele voorkant van uw tent uit doorzichtige schuifpanelen met gaas bestaat. Zo worden binnen en buiten met elkaar verbonden. De open badkamer heeft een heerlijk ligbad en een douche. Door middel van houten loopbruggen bereikt u de lounge, bar en het diner gedeelte. Hier zijn verschillende plekken gecreëerd waar u heerlijk kunt ontspannen en genieten van het landschap en de passerende dieren. Het kampvuur nodigt 's avonds uit om ervaringen met andere gasten te delen. Terwijl de nachtdieren aan hun avondactiviteiten beginnen fonkelen de heldere sterren boven u. 

Wildrijke privéconcessie

Omdat het camp is gelegen in een privé concessie heeft u exclusieve toegang tot een deel van de Zambezi rivier, de Sapi riviermond en Chikwenya eiland. Dit zijn de gebieden waar het meeste wild te vinden is, zeker in de droge periode. En omdat u in een privé concessie verblijft, buiten het nationale park, mag u ook met een boot de rivier op en kunt u een avond gamedrive maken. Vissen, kanoën (vanaf 2019) en wandelingen behoren ook nog tot de opties, dus u hoeft zich zeker niet te vervelen. 

U kunt van april t/m november in Chikwenya verblijven, de overige maanden is het kamp gesloten. 

Vergelijkbare accommodaties in Zimbabwe