Mijn enthousiasme voor deze natuurparadijzen

Geplaatst op

H et is een uitdaging om, in een wereld die bol staat van corona-onzekerheid, je enthousiasme over reizen naar prachtige oorden te delen met anderen. Gelukkig zijn er veel mensen die, net als ik, prettige herinneringen hebben aan reizen, en niet kunnen wachten om weer op reis te gaan. Op verstandige wijze natuurlijk. Want, daar hoeven we niet omheen te draaien, er is natuurlijk wel iets veranderd aan het algemene gevoel van reizen. Dat merk ik vooral aan de vragen die ik van onze klanten krijg. Zo wordt wat meer doorgevraagd over de kwaliteit van gezondheidszorg in het land van bestemming en is ‘reistoegankelijkheid’ een onderwerp. Ofwel ‘hoe hoog is de kans dat de grenzen op slot gaan bij calamiteiten?’. Het belangrijkste punt van aandacht is echter de kans op aanwezigheid van Corona. En gelukkig zien we in vele landen een coronaveilige situatie ontstaan. Heel fijn voor alle reizigers én ook heel fijn voor ons als reisdienstverleners. Want het geeft aan dat er een toekomst is in de wereld van reizen. Om dan maar meteen in te haken op dit positieve reisgevoel heb ik eens nagedacht wat naar mijn overtuiging de ideale bestemmingen zijn voor 2021. Ik heb er een top 5 van gemaakt.


1. De Malediven

De Malediven kennen geen massatoerisme. De hotels en lodges die wij hier aanbieden zijn erg ‘private’ en afgelegen. Daardoor is de kans op Corona vrijwel nihil (wat afgelopen jaar ook is gebleken). Het warme klimaat, de overdaad aan gezonde buitenlucht en de hoge en exclusieve hygiëne standaard maakt dit een veilige droombestemming.

Lees meer

 

2. De Seychellen

De eilandengroep van de Seychellen is exclusief en privaat. Slechts een beperkt aantal toeristen en een kleine lokale bevolking zorgen voor een corona-proof klimaat. De hagelwitte ‘bounty’ stranden, de weelderige bossen en de prachtige accommodaties zijn een waar reizigersparadijs.

Lees meer

 


3. Sri Lanka

Misschien niet zo voor de hand liggend. Maar daarom niet minder je aandacht waard. Sri Lanka is het land dat een overvloed aan culturele ‘hotspots’ afwisselt met prachtige natuur en een vriendelijke bevolking. Een combinatie die ook herkenbaar is voor landen als Indonesië en Thailand. Maar in tegenstelling daarmee kent Sri Lanka nog geen massatoerisme.

Lees meer

 


4. Japan

Als er één land is waar men zich strikt houdt aan regels en wetten, dan is het Japan. Want hoewel vele mensen bij elkaar leven, houden ze zich aan de maatregelen om veilig en gezond met elkaar te leven. Niet voor niets wordt Japan door het onderzoeksinstituut Deep Knowledge Group als veilig bestempeld. O ja, bijna vergeten waar het echt om gaat. De prachtige cultuur die bol staat van het rijke historische erfgoed.

Lees meer

 


5. Italië

Italië? Jazeker, want één van de mooiste cultuur en natuurparadijsjes in Europa mag niet ontbreken. Zeker niet als vliegen een aarzeling oproept. En wat is er mooier dan met de auto op oude zandwegen te rijden in een decor van groene cipressen op weg naar een intiem en luxe hotel of naar één van de fijnste restaurants in een verstild dorpje in het platteland.  

Lees meer

 

Wilt u meer horen over mijn top 5? Dat kan, bel of mail me even en ik deel mijn enthousiasme graag met u.  Mail me op ingrid@talisman.nl of bel naar 088-7755900