Geplaatst op

M et de opening van Magashi Camp in het Akagera National Park is Rwanda weer een bijzondere accommodatie rijker. Tijd voor Talisman om deze bestemming onder de loep te nemen.

Een prachtige, veelzijdige bestemming

Rwanda is een prachtige bestemming met zeer afwisselende landschappen; tropisch regenwoud, uitgestrekte savannes, vulkanen en meren. Rwanda heeft een gruwelijk verleden, maar wat bovenal opvalt is de veerkracht en oprechte vriendelijkheid van de bevolking. Het land heeft een transformatie ondergaan en tegenwoordig is Rwanda politiek stabiel en veilig te bereizen.

Gorilla Tracking

Een gorilla tracking is één van de belangrijkste redenen om een reis naar Rwanda te ondernemen. Waarom de keuze voor een gorilla tracking in Rwanda in plaats van Oeganda? Daar zijn een aantal redenen voor. De prijs van een vergunning in Rwanda is verhoogd, om zo bij te kunnen dragen aan de Gorilla Conservation en de infrastructuur voor de lokale nederzettingen te verbeteren. Mens en dier profiteren dus van uw komst en dat is voor Talisman een belangrijke reden om voor Rwanda te kiezen. Daarnaast zijn er in Rwanda meer gehabitueerde berggorilla’s en is de tracking doorgaans iets eenvoudiger dan in Oeganda. Dit is echter niet gegarandeerd en is geheel afhankelijk van de locatie van de gorilla’s. Wel is het gemakkelijker en sneller om een gorilla permit te verkrijgen, daarbij speelt ongetwijfeld de prijs een grote rol. Als u een gorilla tracking wilt combineren met een strandverblijf of een safari in bijvoorbeeld Kenia of Tanzania, is Rwanda ook een zeer goede keuze. Het Volcanoes National Park, waar de gorilla’s leven, is vanuit Kigali eenvoudig te bereiken.

Prachtige accommodaties

De afgelopen jaren zijn er in Rwanda een aantal prachtige accommodaties geopend, geheel passend in het portfolio van Talisman. We stelden een rondreis samen waarin verschillende hoogtepunten van Rwanda zijn gecombineerd in een unieke route. Tijdens deze reis verkent u de diversiteit van het land en gaat u op safari in het Akagera National Park, gaat u op zoek naar de gorilla’s in Volcanoes National Park en sluit u uw reis af bij de chimpansees in Nyungwe Forest. Uiteraard verblijft u overal in de mooiste accommodaties. Een ontspannen strandafsluiter is natuurlijk gemakkelijk toe te voegen. Klik hier voor meer informatie over deze reis.