Ruim 25 jaar geleden heb ik Talisman opgericht als Maleisië-specialist en gedurende een behoorlijk aantal jaren was dat onze enige bestemming. De reiswereld zag er toen heel anders uit; de communicatie met partijen overzee verliep moeizaam. Het meeste gebeurde per fax en dat kostte ruim drie gulden per velletje. In die tijd waren de klanten al blij verrast als er bij aankomst op het vliegveld iemand met een bordje met hun naam erop stond te wachten. 

Het Talisman reisvirus is onuitroeibaar

Onze uitgangspunten

De reiswereld is in de tussentijd in een razend tempo veranderd en er zijn ongelooflijk veel informatiebronnen bijgekomen. En Talisman gaat nog steeds volop mee in de vaart der volkeren. De reden hiervoor is dat onze uitgangspunten eigenlijk nooit veranderd zijn: we streven naar optimale kwaliteit, maken alles helemaal op maat en proberen altijd de massa’s te mijden.

Ontdekken van nieuwe bestemmingen

De afgelopen jaren ben ik me steeds minder gaan bemoeien met de dagelijkse gang van zaken en heb ik de tijd genomen om wat meer van het moois dat Talisman aanbiedt te verkennen. Ook ben ik eens rond gaan kijken in Europa, waar ik de afgelopen 25 jaar eigenlijk niet meer geweest was. Toen ik door Kroatië trok op een reis die eigenlijk als sabbatical bedoeld was, bleek het Talisman reisvirus onuitroeibaar te zijn. Ik raakte zo onder de indruk van deze bestemming, dat ik hier iets mee moest doen. Inmiddels heb ik hier al meer dan een jaar doorgebracht om het land van voor naar achter te verkennen en het beste van het beste te selecteren. Het resultaat is een programma om de vingers bij af te likken; schitterende accommodaties, heel bijzondere avonturen en overal ondersteund door de allerbeste gidsen: onze Local Heroes.

Meer informatie over de bestemming van Joep?
Neem direct contact op via joep@talisman.nl