Het licht en de kleuren van de woestijn zijn betoverend. Het begint met een zacht abrikoos en loopt dan in een stabiele golfbeweging over in diepe terracotta tinten. Op een foto is dit fenomeen echt lastig te vangen, dit moet je echt met eigen ogen zien!

Monica veert op bij het benoemen van haar geliefde regio: Oceanië. ‘Weet je dat ik bij het idee om boven een stad als Sydney te vliegen al kippenvel krijg? Echt waar! Een heerlijke plek, waar alles maar dan ook echt alles wat je maar zoekt aanwezig is. Het ligt boordevol fraaie baaien en stranden, er zijn uiteenlopende restaurants en pubs en het is echt ideaal op de fiets of te voet te verkennen. De Australiërs zijn bevlogen van sport en of ze nou surfen of skydiven, diepzeeduiken of mountainbike rijden, altijd is er de vlotte mentaliteit. Niet voor niets is hun lijfspreuk: ‘No worries mate’ zegt Monica lachend.

‘Als grote tegenpool heeft de regio ook uitgestrekte natuurgebieden waar je dagen kan reizen zonder iemand anders tegen te komen’ deelt ze opgetogen. Monica heeft lange tijd in Australië en Nieuw Zeeland rondgetrokken en kent naast de bekende hoogtepunten ook veel plekjes die heel afgelegen en ‘off the beaten track’ te kwalificeren zijn. ‘Deze hoek van de wereld scoort hoge ogen als het om pure natuurbelevingen gaat. Door op pad te gaan met  de Quoll Patrol in Tasmanië zijn mijn ogen geopend hoe zo’n beleving tot zijn volste recht komt. Een dag met een gouden randje vol avontuur. We bewonderden hoge bergpieken en keken uit op de ruige kustlijn onder begeleiding van een privégids. Ons vervoer? Een stoere 4X4 terreinwagen waarmee we een indrukwekkende route rijden en heel veel verschillende gebieden zien. Uiteindelijk stopten we op een idyllische plek waar we bij het kampvuur een geweldige zonsondergang beleven en er een viergangen diner voor ons klaarstaat’ zegt ze enthousiast.

‘Dan denk je dat dit een magnifieke afsluiter is van een topdag’ gaat Monica verder. ‘Maar wie had kunnen voorspellen dat dit memorabele moment eigenlijk nog maar het begin van een hele bijzondere avond zou zijn. Zodra de schemer invalt komen vanuit het niets allerlei dieren tevoorschijn. Wallaby’s tonen nieuwsgierig hun neus bij het intieme kamp, een wombat schiet voorzichtig voorbij, uiteraard verschijnen er opossums en kangoeroes en heel af en toe signaleren ze zelfs een vogelbekdier. Uniek! Nog steeds kost het me moeite deze ervaring te beschrijven. Waar maak je zoiets nu mee? De overheerlijke maaltijd moet ik niet vergeten te noemen want ook dat was subliem. Er zit een uitgebreid kaasplankje bij, overheerlijke zalm, vers fruit en een ‘Mountain Burger’ die niets aan de verbeelding overlaat’. 

Monica benadrukt dat er maar één plek op de wereld is waar je een gletsjer, een fjord én tropisch regenwoud in één foto kunt vangen. Deze eer komt Nieuw-Zeeland toe. ‘Eigenlijk komen alle natuurspektakels samen in dit ene land. De diversiteit die je hier tegenkomt is ongekend, dat zie je echt nergens anders. Je hebt wel de tijd nodig om alle in’s en out’s van deze bestemming te leren kennen en alle prachtige gebieden, die zo uiteenlopend zijn, te bewonderen. Tropische stranden, weelderige natuurparken, vulkanen, ruige bergketens, imposante kustlijnen en uitnodigende wijnstreken. Er leven walvissen, bijzondere vogelsoorten en de activiteiten die je er kunt doen zijn eindeloos. Per kajak of fiets op verkenning, wandelroutes langs vulkanen en bergmeren, geweldige bergpassen en toffe vaarroutes door fjorden of te voet door sprookjesachtige bossen. Echt, hier kan geen bestemming tegenop.’ vertelt Monica enthousiast.

‘Thuis hebben we aan de muur een compleet foto overzicht van hoogtepunten van de vele reizen die we hebben gemaakt’ vervolgt ze. ‘Ken je ixxi? Met een handig klik systeem kan je de strakke collage van kleine vierkante afbeeldingen steeds uitbreiden. Uiteraard zijn de reisbestemmingen van Oceanië heel ruim vertegenwoordigd, dat levert zulke mooie plaatjes op. Met de fantastische foto’s van Mauritius hebben we de laatste ixxi uitbereiding gemaakt. Een droombestemming midden in de Indische Oceaan voor de oostkust van Madagaskar. Deze locatie is niet alleen beroemd door zijn adembenemende stranden en de hoge relaxfactor, er zijn ook heel veel wateractiviteiten te doen. Zeilen, surfen, duiken en snorkelen maar de slogan ‘niets moet en alles kan’ houden we maar al te graag in ere’ zegt Monica vastberaden.

‘Mauritius zal voor altijd een speciaal plekje in ons hart houden. Dit Afrikaanse eiland was de perfecte bestemming voor onze eerste vakantie als gezin. Het is als losse bestemming een oase en ideaal voor een relaxte zonvakantie en honeymoon. In combinatie met een safari langs savannen en waterpoelen op het Afrikaanse continent wil ik het charmante eiland ook als verlenging even in de spotlight zetten’ tipt Monica. Die rol past dit paradijs ook uitstekend!’

Meer informatie over één van Monica's bestemmingen?
Neem direct contact op via monica@talisman.nl