Met wie geniet u in 2022 van de allermooiste zonsondergangen?

Met uw partner? Uw gezin? Of uw hele familie? 

Binnen én buiten Europa zijn de mogelijkheden voor een luxe vakantie in 2022 eindeloos.

We begrijpen dat het momenteel moeilijk kiezen is, en dat u voor uw vakantie een betrouwbare reispartner zoekt. Waar u ook heen wilt, en met wie dan ook: ons team van specialisten zorgt voor een onbezorgde reis. Reist u met Talisman, dan reist u met een specialist die u met raad en daad bijstaat. Niet alleen in geval van nood, ook wanneer u vragen heeft, tóch dat ene bijzondere restaurant wilt reserveren of ter plaatse besluit gewoon wat langer te willen blijven.

Wacht niet te lang! Bespreek uw reisplannen voor uw reis in 2022 met ons, zodat we u alvast kunnen inspireren en een reisplan kunnen ontwerpen. Is deze helemaal naar uw wens, dan kunt u met een gerust hart uw reis boeken, en uitkijken naar een onvergetelijke vakantie. Lees hier meer

Binnen of buiten Europa?

Veilige bestemmingen, waar u comfortabel en met veel plezier naartoe en doorheen kunt reizen, vindt u zowel binnen als buiten Europa. Talisman werkt met een netwerk van betrouwbare, exclusieve partners op onze bestemmingen. Kwaliteit, veiligheid en zekerheid staan bij Talisman altijd op de eerste plaats, u geniet met een goed gevoel van een zorgeloze vakantie

Bent u gevaccineerd dan bent u op veel bestemmingen buiten Europa ook 'zonder gedoe' van harte welkom. Onze specialisten weten precies wat de inreisregels zjin voor 'hun' bestemmingen en welke regels er ter plaatse gelden. Zij adviseren u met veel plezier over de meest geschikte bestemming voor uw reis in 2022. Wordt het een avontuurlijke rondreis door Argentinië? Een exclusieve safari in Afrika? Een strandvakantie op de Malediven? Neem contact met ons op, dan ligt de wereld aan uw voeten!

Binnen Europa wordt het bestemmingsportfolio nog steeds uitgebreid. Onze meest populaire bestemmingen zijn Kroatië en Portugal, maar ook Zweeds Lapland is een geliefde en typisch Talisman bestemming. We vertellen u graag over de mogelijkheden voor uw exclusieve reis, uw bijzondere familievakantie of een onbezorgde strandvakantie in 2022. 


Alles wat u moet weten over boeken en reizen in tijden van Corona

Ja dit is mogelijk, hier kunnen wel kosten aan verbonden zijn. Op het moment dat wij uw boeking gereed maken doen wij de aanbetalingen aan onze partners/ hotels om uw boeking veilig te stellen. Het is doorgaans niet mogelijk om deze betalingen terug te krijgen bij annulering, maar we kunnen de bedragen wel doorschuiven naar een latere datum. (Korter voor vertrek is dat soms niet meer mogelijk)

Wilt u de reis annuleren, dan gelden hiervoor de reguliere annuleringsvoorwaarden. Annuleren vanwege een Covid-besmetting wordt vaak gedekt door een annuleringsverzekering. Laat u zich hierover informeren door uw verzekeraar. 

Indien Talisman de reis niet kan uitvoeren, bijvoorbeeld als er een inreisverbod of vliegverbod van kracht is, of als bepaalde onderdelen van uw reis niet meer bereikbaar / toegankelijk zijn, dan zijn er uiteraard geen kosten voor u. 

 

Als Talisman de reis niet kan uitvoeren, bijvoorbeeld door het sluiten van het luchtruim, plaatselijke lockdown of inreisbeperkingen, dan zal Talisman de reis annuleren. Graag benadrukken wij dat enkel indien Talisman deze beslissing maakt, er geen kosten voor u aan de annulering verbonden zijn. 

 

In dat geval kunt u de annuleringskosten terug claimen bij uw annuleringsverzekering. Wij raden dan ook altijd aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Wij raden u aan om een goede reisverzekering af te sluiten die Corona in het pakket heeft opgenomen. Wij kunnen u hierover adviseren. Het is ook mogelijk om een quarantaine dekking af te sluiten. Heeft u medische hulp nodig ter plaatse dan belt u uw reisverzekering. 

 

Ja dit is mogelijk, steeds meer mensen doen dat ook. U kunt zich ook vaak verzekeren. U dient wel akkoord te gaan met de verklaring reizen bij code oranje.

 

Als u geen vaccinatiebewijs (Gevaccineerd) of herstel bewijs (Genezen) kan overleggen waar dit wel vereist is, ligt dat in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger, en is kosteloze annulering niet aan de orde. Ditzelfde geldt als u geen negatief testresultaat kunt overleggen. Ook dan is van kosteloze annulering geen sprake. We kijken samen met u naar de mogelijkheden om naar een andere reisperiode en/of bestemming om te boeken. 

 

Dit kan natuurlijk gebeuren. Als u de reis dan niet meer wilt maken, dan zullen wij de reis wijzigen naar een latere vertrekdatum. De eventuele kosten die dit met zich meebrengt zijn voor uw rekening. Annuleren kan natuurlijk ook tegen de reguliere Talisman Annuleringsvoorwaarden.

 

Nee, angst is geen reden voor kosteloze annulering. U mag uw reis wel annuleren tegen de geldende annuleringsvoorwaarden, of wijzigen naar een latere vertrekdatum. 

 

Nee, reizigers kunnen op basis van de adviezen van het Ministerie niet kosteloos annuleren. Als de veiligheidssituatie in een land verslechtert, kan BuZa aanraden om niet naar bepaalde gebieden te reizen. De reisadviezen van BuZa zijn niet-bindend, zij geven advies; geen 'positief' maar ook geen 'negatief' advies. 

 

Quarantaine verplicht op bestemming: Als er in een bestemming geen onderscheid wordt gemaakt tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde (Nederlandse) reizigers, maar iedereen verplicht in quarantaine te gaan, dan heeft u als reiziger de mogelijkheid om gebruik te maken van BW 7:509 lid 3. Dan geldt de quarantaine plicht als een onvermijdbare en buitengewone omstandigheid. Wij zullen dan met u in gesprek gaan om de reis om te boeken naar een andere reisperiode en/of andere bestemming. Is dat niet mogelijk, dan bieden we u kosteloze annulering aan. 

Quarantaine verplichting bij terugkeer in Nederland, ligt in de persoonlijke risicosfeer. De uitvoer van de reisovereenkomst wordt hierdoor niet belemmerd. Deze quarantaine verplichting bij terugkeer in Nederland is dan ook geen reden tot kosteloze annulering.