Hier voelt u zich gelijk welkom

Los Cauquenes Resort & Spa ligt aan het legendarische Beaglekanaal, nabij Ushuaia aan de voet van het Andesgebergte. Het kanaal is vernoemd naar de boot waarmee Darwin over de wereld reisde en waarin hij zijn baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen deed. Gelegen op het eiland Tierra del Fuego, is dit een magische plek waar het duizenden kilometers lange Andesgebergte langzaam maar zeker in de zee verdwijnt. Los Cauquenes is in chalet-stijl gebouwd en door de schitterende ligging wordt het hier vanzelfsprekend om van het omliggende natuurschoon te genieten.

Hout van de lengaboom

Het hotel heeft een chalet-achtige architectuur en is lid van Small Luxury Hotels of the World. Materialen zoals het hout van de lengaboom die hier groeit zijn veelvuldig gebruikt bij de constructie van het hotel waardoor het een mooie bruine kleur heeft. Er is een verwarmd zwembad dat ook een stukje doorloopt naar buiten waardoor u al zwemmend van de mooie omgeving kunt genieten. Ook in de spa kunt u lekker ontspannen met een magnifiek uitzicht op het kanaal. Maar het aller mooiste plekje in het hotel is toch wel de kleine patio, overdekt en met het allermooiste uitzicht op het kanaal, de besneeuwde bergtoppen in Chili en de vele ‘cauquenes’ (ganzen). Een glas Malbec maakt de beleving compleet.

De toppen van de Andes

Het stadje Ushuaia is interessant om geografische redenen ('het zuidelijkste stadje van de wereld') maar verder reist u vooral hier naartoe vanwege het Beaglekanaal en het Nationale Park Tierra del Fuego. De toppen van de Andes lijken het Nationaal Park te omlijsten. Er zijn vele meren waar onder meer de bever zijn thuis heeft, verder ziet u hier erg veel vogels, watervallen, beekjes en bossen. De boomsoort die hier het meest voorkomt is de lenga, een typisch Patagonische boom, net als de coihue. Het is heerlijk om door dit gebied te wandelen en de intens zuivere lucht in te ademen. Met wat geluk ziet u hier een condor!

Uitzicht op het Beaglekanaal

Er zijn verschillende kamertypes bij Los Cauquenes, van Senior Suites tot Standaard kamers. Onze favoriet zijn de Superior kamers, met uitzicht op het Beagle kanaal. De Junior Suites zijn ook erg prettig; met veel ruimte, uitzicht op het kanaal én een gezellig balkon/ terras.

Sfeervol dineren

Het sfeervolle Reinamora restaurant serveert regionale- en internationale gerechten. Overal waar u plaatsneemt wordt u getrakteerd op een prachtig uitzicht, en weer die typische ‘chalet-sfeer’. Een wollig schapenvel op uw stoel, houten tafels en goed gevulde glazen vormen de setting van uw diner. Gerechten als lam en koningskrab maken het diner tot een feest voor al uw zintuigen. In de gezellige bar geniet u bij het warme haardvuur van een glas wijn met heerlijke snacks, heerlijk wanneer u na een dag in de natuur weer ‘thuiskomt’.

Tripadvisor over Hotel Los Cauquenes