Wilt u een luxe rondreis door Australië en/of Nieuw-Zeeland maken? Deze twee populaire bestemmingen hebben zo ontzettend veel te bieden, en met Talisman reist u van de gebaande paden en verblijft u in kleinschalige, exclusieve accommodaties. Uw reisprogramma kent de optimale balans tussen avontuur en ontspanning, en is helemaal op uw wensen en voorkeuren aangepast. Doe alvast uw inspiratie op aan de hand van onze reissuggesties. Zo neemt 'Australië Deluxe' u mee langs de hoogtepunten van Australië en reist u in 'Best of the West' in een rustig tempo langs de prachtige westkust van Australië. De reis 'Pure New Zealand' laat u kennismaken met het Noorder - en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Uw reis afsluiten op één van de meest tropsiche plekken ter wereld? Ook dat is mogelijk. Fiji, een eilanden archipel in het hart van de Pacific, ligt namelijk op enkele uren vliegen van Australië en Nieuw-Zeeland. Uw Australië of Nieuw-Zeeland specialist helpt u hier graag bij.

Dit zijn slechts suggesties, deze reizen dienen ter inspiratie. Ga samen met de Talisman Oceanië specialist aan de slag om uw ideale reis vorm te geven. Combineer een reis door Nieuw-Zeeland of Australië met een verblijf in de bruisende wereldstad Sydney en sluit een luxe rondreis af met een heerlijk strandverblijf op een van de eilanden in de Pacific zoals Fiji of de Cook Islands.


De beste reistijd voor Australië? Eigenlijk kunt u hier het hele jaar door heel goed reizen! Het land is immens groot en telt maar liefst drie tijdzones en acht klimaatzones. Australië heeft zodoende iedere maand wel iets te bieden. Reis dan in de warme maanden van oktober t/m maart naar de zuidelijkere staten en van april t/m septermber naar de noordelijke staten.

In het zuiden van Australië kunt u redelijk varen op de vier seizoenen, maar het noorden (het noorden van Western Australia, het Northern Territory en Queensland) heeft slechts twee seizoenen. Het natte seizoen van oktober t/m mei en het droge seizoen van juni t/m september. Wilt u tijdens uw rondreis het noorden aandoen, dan is het verstandig om in het droge seizoen te reizen. 

Een echt avontuur in de outback is het beste te ondernemen in de koelere maanden van mei t/m augustus. En wilt u op Tasmanië op ontdekking, dan zijn de iets warmere maanden (oktober t/m maart) ideaal. 

U ziet dat het advies van een specialist geen overbodige luxe is wanneer u een rondreis door Australië wilt plannen. Want naast de seizoenen en het klimaat, zijn er natuurlijk nog zo veel andere factoren om rekening mee te houden in uw rondreis. Onze Australië specialisten weten wanneer de leukste festivals en events gepland staan, welke hoogseizoensmomenten u beter kunt vermijden en wanneer u waar moet zijn.

Ook voor Nieuw-Zeeland is het advies van een specialist onontbeerlijk. De beste tijd voor een reis naar Nieuw-Zeeland is gedurende de zomer van november t/m maart. De dagen zijn lang, de temperatuur is aangenaam. Het is de perfecte tijd om eem bezoek te brengen aan de prachtige stranden en deel te nemen aan de vele outdoor activiteiten zoals hiken en mountainbiken. 

De ruige schoonheid van Nieuw-Zeeland is heel goed het hele jaar door te bewonderen. De maanden waarop de meeste sneeuw valt zijn de maanden van juni t/m september op het Zuidereiland en in het gebergte op het Noordereiland. In de lente en de herst is het op Nieuw-Zeeland ook heel goed toeven. Hou rekening met af en toe wat lichte regen, en geniet van milde temperaturen. 

De beste reistijd voor Fiji loopt van april t/m november. Deze periode wordt gekenmerkt door mildere temperaturen, lagere luchtvochtigheid en minder regenval. De gemiddelde temperaturen variëren tussen de 23°C en 29°C, waardoor het aangenaam is om de eilanden te verkennen en van de stranden te genieten. Hoewel het droge seizoen de meest populaire tijd is om Fiji te bezoeken, is het belangrijk op te merken dat het klimaat het hele jaar door mild en aangenaam is. Zelfs tijdens het regenseizoen, dat loopt van november tot april, zijn er nog steeds veel zonnige dagen en korte regenbuien. Deze periode kan echter gepaard gaan met een hogere luchtvochtigheid en een iets grotere kans op tropische stormen.

De beste reistijd voor de Cook Islands is bijna vergelijkbaar met die van Fiji. De beste reistijd voor de Cook Islands loopt echter van mei t/m oktober en de gemiddelde temperaturen liggen iets lager: tussen de 21 en 28°C. Ook voor de Cook Islands geldt dat het droge seizoen de meest populaire tijd is, maar het klimaat het hele jaar door zeer aangenaam is, zelfs tijdens het laagseizoen dat van december t/m februari loopt. Deze maanden zijn het meest vochtig. De overige maanden, april en november, worden gezien als het tussenseizoen.