Hier logeert u in het hart van het subtropische regenwoud. In de vroege ochtend en in de namiddag, als de toeristen weg zijn, heeft u de indrukwekkende watervallen van Iguazú en de rijke flora en fauna voor uzelf. Wat een luxe.

Het beroemde Hotel Das Cataratas is het enige hotel aan de Braziliaanse kant van de Iguazú watervallen dat midden in het Nationale Park ligt. Het in koloniale stijl gebouwde Hotel Das Cataratas werd in 2007 op schitterende wijze gerestaureerd. Het in zachte pastelkleuren geschilderde hotel ademt de sfeer van lang vervlogen tijden. Het ruim opgezette hotel heeft telt maar enkele etages en heeft twee bijgebouwen die gelegen zijn in de weelderige tuinen: de Garden Wing en de Forest Wing. Het torentje beklimmen is een must; dit is het hoogste punt in het Nationale Park en hiervandaan heeft u een schitterend uitzicht over het dichte bladerdak van de jungle. Even verderop ziet u de rivier en de hoge watervallen die in hoefijzervorm uitgespreid liggen in het grensgebied tussen Brazilië en Argentinië. Met een wandeling over het kort gesnoeide gazon voor uw hotel bereikt u de loopbruggen die u naar de watervallen leiden. 

Indrukwekkende natuur

Belmond Hotel Das Cataratas heeft een royaal zwembad. En voor een ontspannende massage of gezichtsbehandeling kunt u terecht bij de spa. Ook kunt u gebruik maken van de tennisbanen of de indrukwekkende natuur verkennen tijdens een mooie hike of een helikopter tour. Het bezoek aan de befaamde watervallen, vrijwel privé voor of na de toeristenstroom, zal gegarandeerd de allergrootste indruk maken. 

Portugese koloniale stijl

De 193 luxe kamers en suites zijn stijlvol ingericht, met houten vloeren, donker houten meubilair en lokale kunst. De Portugese koloniale-stijl Superior Rooms beschikken over een douche, de ruime Deluxe Rooms zijn licht met heldere kleuren en hebben ook een bad. 

Verkoelende caipirinha

Ontbijten is heerlijk bij Ipe Grill aan de rand van het zwembad. In de warme zomermaanden kunt u hier s avonds in de open lucht genieten van gaucho-stijl barbecue en klassieke Braziliaanse desserts. Fine-dining restaurant Itaipu serveert Braziliaanse-internationale fusion gerechten op de ruime veranda. In de sfeervolle Bar Taroba is het bij zonsondergang puur genieten van een verkoelende caipirinha, een Braziliaanse beat en het sublieme uitzicht op het Nationale Park Iguazú. In de wintermaanden (juni tot oktober) kunt u hier een van een drankje genieten bij het knapperende haardvuur. 

Buiten openingstijden het nationale park in

Tip: Hotel Das Cataratas is het enige hotel dat in het Nationale Park Iguazú ligt. Overdag wordt dit park druk bezocht. Maar u heeft als gast van het hotel het voordeel dat u ook buiten de openingstijden in het park verblijft. Als u 's ochtends voor 09.00 en 's middags na 17.00 uur naar de watervallen wandelt kunt u in alle rust genieten van de overweldigend mooie natuur!

Tripadvisor over Belmond Hotel Das Cataratas