Een strandbestemming voor liefhebbers van het goede leven.

Op het levendige en historische centrale plein van het dorpje Trancoso vindt u een uniek hotel. Een hotel van de hand van visionair en designer Wilbert Das, creative director van het beroemde denim label Diesel. 10 prive casas (huizen) die het hele jaar door bewoond worden door reizigers op zoek naar stijl en klasse. U heeft het strand op een steenworp afstand als 'inwoner' van het unieke en luxe kustplaatsje Trancoso. Vanuit uw exclusieve casa, die qua interieur wordt geroemd in bladen als Wallpaper en Elle Decoration, ligt de wereld aan uw voeten.

Droombestemming

In de jaren '70 werd het vissersplaatsje Trancoso ontdekt door hippies. Met behoud van de relaxte levensstijl is het inmiddels uitgegroeid tot een luxe hot spot. Het prachtige Quadradoplein en de romantische 16e eeuwse witte kerk in het hart van het groene dorp op de klif nodigen romantici uit tot een huwelijksvoltrekking en een bruisend feest. De beste golfbaan van Zuid-Amerika ligt op een steenworp afstand van dit unieke boetiek hotel.   

11 casa's vindt u verspreid door het dorpje maar allemaal gemakkelijk verbonden met het hart van Uxua. De helft van de casa's stamt uit de begintijd van Trancoso, zo'n 500 jaar geleden. Designer Wilbert Das riep de hulp van lokale artiesten in om elk huis individueel te restaureren, en een eigen ziel te geven. Er zijn casa's met een, twee of drie suites. 

Ongerepte exclusiviteit

Vanaf de heuvel waar het dorp ligt, daalt u af naar het ongerepte zandstrand. Uxua Casa heeft hier een eigen Beach Lounge, waar u op een bedje met een cocktail in de hand kunt genieten van het strand en de zee met de machtige golven. U kunt natuurlijk ook als een local heerlijk doelloos ronddwalen in en om Trancoso. Of u blijft binnen de contouren van het hotel: in de spa geniet u van de sublieme behandelingen met natuurlijke producten. Een rondje fitness of een capoeira klas volgen behoort ook tot de mogelijkheden. Of u neemt een duik in het zwembad, dat bedekt is met duizenden aventurijn kwartsstenen. 

Natuurlijke airconditioning

Het is hier in het Quadrado waar designer Wilbert Das (Creative Director van Diesel) besloot om het Uxua Casa Hotel te creëren. Elf unieke huizen, gebouwd en ingericht door lokale kunstenaars en met de nadruk op het duurzame en ecologische aspect liggen verspreid in een tropische tuin. Twee huizen grenzen zelfs aan de quadrado, en hebben hier een eigen zitje. Wat is er leuker om 's avonds op uw eigen terrasje wat te drinken en het lokale leven voor u te zien afspelen. Alle huizen hebben verschillende grappige details als een wastafel gemaakt van boomstronk of een mariabeeldje met roze lichtjes. De tv is ingenieus verstopt in een oude hutkoffer. Overal staan lantaarns met kaarsen die 's avonds voor u worden aangestoken. De huizen zijn zo ontworpen dat de wind er doorheen waait en door deze natuurlijke ventilatie hoeft u niet altijd de airconditioning te gebruiken. Alle huizen zijn uitgerust met een keuken, tuin, typische 'Bahia' kunstwerken, kingsize bedden en sommige huizen hebben een eigen zwembad of jacuzzi!

Bahian cuisine

's Avonds kunt u heerlijk dineren aan het zwembad. Uxua Casa biedt u een organische en biologische Bahian cuisine. De producten komen veelal van lokale boeren, en er wordt gebruik gemaakt van dagverse producten. Maar het is ook heel leuk om op het Quadrado te gaan eten, er zijn verschillende goede restaurantjes met tafeltjes buiten op het plein. Aangezien het dorpje hoog op een rots ligt, ligt het mooie, ongerepte zandstrand op ongeveer 15 minuten wandelafstand. Hier heeft Uxua Casa een eigen beachclub en voor iedere casa is er een luxe ligbed gereserveerd op het strand. ​

Tripadvisor over Uxua Casa Hotel

Vergelijkbare accommodaties in Brazilië