Privacy, persoonlijke service en oog voor detail. In dit superluxe resort heeft u niet het gevoel in een hotel te verblijven, maar eerder bij vrienden thuis die u heerlijk verwennen.

Het Amansara is het voormalig gastenverblijf van Koning Sihanouk. Het is de Cambodjaanse parel aan de ketting van Aman hotels in Siem Reap. De uitstekende service van het hotel begint al als u 's morgens vroeg op weg gaat om de zonsopkomst in tempelcomplex Angkor mee te maken. Het hotel zorgt dan alvast voor een klein ontbijtje zodat u niet met een lege maag op pad hoeft. Als u terug bent, kunt u gewoon weer aanschuiven voor het uitgebreide buffet. Wilt u bij terugkomst graag nog even baden voor het ontbijtbuffet? Dan wacht er in uw design suite een warm bad op u met kaarsjes en een geurig wierookstokje. ‘The Aman touch’ is hemels. Dit exclusieve verwenhotel, dat in 1962 werd gebouwd door de Franse architect Laurent Mondet, staat voor exclusiviteit en topluxe. Architectuur zoals die in Tati films voorkomt, verfijnd Frans modernisme. Grootheden als de Franse president Charles de Gaulle en Jacqueline Kennedy beschouwden dit gastenverblijf als een ‘home away from home’.

Maatwerk

Natuurlijk bezoekt u Siem Reap vanwege de beroemde tempelruïnes van Angkor, de door toeristen minder bezochte complexen als de tempels van Roluos en het boeiende leven rondom het uitgestrekte Tonlé Sap meer. Tijdens uw verblijf in het Amansara hoeft u zich geen zorgen te maken welke activiteiten u wilt en kunt ondernemen. Het personeel stelt helemaal op maat een excursiepakket samen. U hoeft dus niets te missen van het culturele erfgoed en het natuurschoon rondom Siem Reap! Na een onvergetelijke dag is het heerlijk bijkomen in het enorme zwembad omringd door bamboe of in de holistische Amansara Spa. Probeert u de ‘apsara full body wrap & mini facial’ of de ‘foot cooler massage’ of volg een yogales.

Minimalistisch en modern

De 24 stijlvolle suites hebben een minimalistisch, modern exterieur en een interieur met jaren 60- en Aziatische accenten, grijze terrazzo vloeren, ivoorkleurige muren, donker hout en accessoires in serene aardetinten. De sfeervolle slaap-, woon- en kleedvertrekken lopen prachtig in elkaar over, en de luxe badkamer heeft een glazen deur die opent naar de privétuin met comfortabele stoelen en een schitterend ontworpen vijver. Verblijft u in een Pool Suite, dan heeft u ook nog eens de beschikking over uw eigen plunge pool.

Traditionele Khmer keuken

De mooie ronde Dining Room met het hoge plafond en uitzicht op het schaduwrijke terras is het middelpunt van Amansara Resort. In een informele sfeer geniet u van de meest smaakvolle traditionele Khmer en Westerse gerechten, die met verse seizoensproducten zijn bereid. Overigens organiseert het resort hier elke avond een cultureel evenement of een andere belevenis. Zo worden er regelmatig live bands uitgenodigd, kunt u genieten van een optreden van een Cambodjaanse dansgroep of een film kijken. Voor een lichte lunch of een smaakopwekkend aperitief kunt u plaatsnemen in de comfortabele loungebanken op het sfeervolle Roof Terrace. Als u een keer wat meer privacy wil hebben, kunt u ook in uw eigen suite dineren.

Tripadvisor over Amansara Resort Siem Reap