Een houten villa op palen gebouwd volgens de lokale stijl is uw uitvalsbasis voor de verkenning van de tempels van Angkor. Hier ervaart u Cambodja op zijn puurst!

De heilige stad Angkor domineerde meer dan 600 jaar een groot deel van Zuidoost-Azië en de kroonstukken van deze vervlogen tijden zijn dé bezienswaardigheid nabij dit prachtige resort. Neem ruim de tijd voor een uitgebreid bezoek aan deze oudheden en verblijf in luxe en stijl in het Groene Dorp. In Khmer: Phum Baitang.

Fietsen naar de tempels van Roluos

Kinderen vermaken zich prima in het zwembad met olympische afmetingen. U kunt er uw sportieve hart ophalen in de fitnesszaal of lekker gaan ontspannen in de spa tempel of het yoga paviljoen. Phum Baitang ligt centraal en de omgeving is vrij vlak. Ideaal dus voor een fietstocht naar de lokale bezienswaardigheden in de buurt. De tempels van Roluos liggen ongeveer 15 kilometer vanaf Siem Reap en zijn de eerste hoofdstad van het Khmer koninkrijk. Zij markeren het begin van een bloeiende architectonische periode. Een combinatie is mogelijk met een bezoek aan het weidse Tonlé Sap meer met aan zijn oevers het drijvende dorpje Kampong Phluck. Of doe wat Evelyn ook deed: ga met de tuktuk naar Siem Reap en bezoek daar de lokale tempels. Talismantip: een cocktail drinken op het terras van de 100 jaar oude hoeve, nu genaamd Cigar & Cocktail Lounge, met uitzicht over de rijstvelden.

Houten villa's

De vijfenveertig houten villa’s ogen als Cambodjaanse huizen en zijn dus op palen gebouwd. De villa’s ademen de lokale Cambodjaanse sfeer. Door het gebruik van hout, mooie kleurtonen en de kunstobjecten harmoniëren de villa’s met hun omgeving. Daarnaast geniet u in verrassende luxe. Het is een fijne, warme plek. Iedereen kent je bij naam. Met een twinkeling in de ogen waaruit de oprechtheid je tegemoet straalt. Die persoonlijke aandacht vind je overal, ook net voor het slapengaan. De medewerkers maken uw bed op, leggen lekkere hapjes klaar en kaartjes waarop welgemeende welterusten spreuken staan.

Groen en gezond

Het resort is een dorp op zich en dat ziet u in alles terug: de rijstvelden, de biologische tuin, het als markt ingerichte restaurant waar de chef fantastische gerechten kookt, met een gezonde groene touch. Voor kinderen is het er leuk, met de steenoven waaruit excellente pizzahapjes tevoorschijn komen en bij het spotten van de kwakende groene kikkertjes in de rijstvelden.

Tripadvisor over Phum Baitang