Dit unieke hotel is een mix van Cambodjaanse geschiedenis, Frans koloniale ambiance, en comfort. Hier ervaart u de grandeur van weleer.

Raffles Hotel Le Royal (1929) in het hart van Phnom Penh is de perfecte samensmelting van oost en west en oud en nieuw. Beroemdheden zoals Jacqueline Kennedy gingen u voor in de historische Elephant Bar van dit iconische hotel. Al bij aankomst merkt u dat de service van een exceptioneel niveau is. De klassieke auto's die bij de ingang geparkeerd staan, de mooie kostuums van het personeel dat u discreet verwelkomt en de chique, ruime lobby lounge dragen bij aan de overweldigende entree.

Cultureel Phnom Penh

Phnom Penh is een uitgelezen bestemming voor cultuurproevers. Fiets mee door de chaotisch drukke straten, bezoek een levendige markt of flaneer over de boulevards die geflankeerd worden door schitterende Frans koloniale gebouwen. Aanschouw de schitterende Khmerarchitectuur van het ommuurde Koninklijk Paleis en neem een kijkje bij de Zilverpagode. 's Avonds kunt u de levendigheid van de rivierpromenade opzoeken, waar het wemelt van de lokale cafés en internationale toprestaurants. Bent u geïnteresseerd in het oorlogsverleden van Cambodja, dan mag een bezoek aan de intrigerende Killings Fields en het Tuol Sleng Genocide museum, vol overblijfselen van het donkere verleden, eigenlijk niet ontbreken. Wilt u een middag bij het hotel spenderen, dan kan dat aan de rand van het mooie buitenzwembad. Of breng een paar uur door in de Amrita Spa, waar u losse behandelingen, maar ook complete wellness arrangementen kunt boeken. Er zijn tevens een sauna en een goed uitgeruste gym.

Klassieke inrichting

Er zijn 170 stijlvolle en klassiek ingerichte kamers en suites, gelegen in de originele vleugel van het pand en in de nieuwe aanbouw. De kamers en suites zijn prachtig ingericht met chique houten vloeren, schitterend meubilair en een luxe badkamer. De enorme ramen geven uitzicht op de mooi bijgehouden tuin of op het zwembad.

Fine dining

Het gerenommeerde Restaurant Le Royal, met stip het meest elegante fine dining restaurant in Phnom Penh, serveert een fusion van originele Cambodjaanse gerechten met specialiteiten uit de Franse keuken. Iets minder formeel is Café Monivong, waar de menukaart uit Aziatische en Westerse gerechten bestaat. Naast de twee restaurants zijn er ook twee bijzondere bars. Daarnaast beschikt het hotel over haar eigen Deli, waar het de gehele dag heerlijk ruikt naar vers gebakken zoete lekkernijen.

Tripadvisor over Raffles Le Royal