Het is misschien wel het best bewaarde geheim van de Pacific: de Cook Islands. De Cook Islands is een eilandengroep bestaande uit vijftien eilanden in de Stille Zuidzee, gelegen tussen Hawaï en Nieuw-Zeeland. U vindt hier prachtige parelwitte stranden, turquoise lagunes en kleurrijke koraalriffen. Ook worden de eilanden gekenmerkt door traditionele kunst, muziek en dans. Het is niet moeilijk om hier in no-time tot rust te komen.

Rarotonga is met een oppervlakte van ongeveer 67 km² het grootste eiland van de Cook Islands. Dit vulkanische eiland heeft een schitterende bergketen die een magische indruk geeft. De bergketen is dicht begroeid met tropische vegetatie en het landschap langs de kust is zeer afwisselend met akkerland, plantages met mangobomen, citrusvruchten en de Tahitiaanse kastanje. Het eiland is omgeven door een bijna gesloten rif dat rondom een helderblauwe lagune ligt.

Op een uur vliegen ten noorden van het hoofdeiland Rarotonga ligt het eiland Aitutaki. Het mooiste op Aitutaki is de lagune met helderblauw water, koraalriffen, kleine onbewoonde eilandjes en zandbanken. Een cruise door deze lagune is een echte aanrader. Tijdens het snorkelen ziet u prachtige tropische vissen en koraal.

Op het mini eilandje Tapuaetai, ook wel One Foot Island genoemd, ligt het meest verlaten postkantoortje van de hele wereld. Voor één dollar kunt u hier een stempel in uw paspoort laten zetten en een kaartje versturen.

Het klimaat van de Cook Islands is tropisch met slechts kleine verschillen tussen de seizoenen en met een gemiddelde temperatuur van 25°C. De regenperiode loopt van januari tot april, echter de buien zijn vaak maar kort en hevig.

Een paradijselijk toevluchtsoord