Glamping in de gouden zandduinen van de Wahiba Sands. Onvergetelijk.

Kamperen in de woestijn? Jazeker! Bij Canvas Club geniet u van een unieke glamping beleving, ongetwijfeld de meest bijzondere manier om in de woestijn van Oman te overnachten. Deze van oorsprong Duitse organisatie heeft op een prachtige plek middenin de Wahiba Sands woestijn twee privécamps opgezet. Deze twee camps bieden voor twee verschillende reisgezelschappen de mogelijkheid om in Canvas Club te verblijven. U verblijft hier dus niet helemaal alleen, maar door de afstand tussen de camps (circa 200 meter) heeft u toch uw eigen kampeerplekje. Daarnaast heeft elk camp zijn eigen faciliteiten en personeel. Behalve dat u in de verte het tweede camp kunt zien, merkt u dus verder niets van de aanwezigheid van de andere gasten.

Tenten met een Ritz Carlton matras

Beide camps zijn voorzien van één tot twee lichte en ruime canvastenten. De tenten zijn door middel van een rits afsluitbaar en goed geventileerd. U slaapt in een hemelbed met een echt Ritz Carlton matras en verder is de tent ingericht met Arabische kleden, kleurrijke kussentjes en antiek meubilair. Er is één basic 'openlucht' badkamer met een douche, wastafel en doorspoelbaar eco-toilet.

Dessert in de Desert

Bij aankomst wordt u direct in de watten gelegd door een deel van de crew, de andere helft is druk bezig met het bereiden van uw diner. De tafel wordt gedekt en verlicht met lantaarntjes zodat u alle gerechten goed kunt bewonderen. U begint met flatbread met verschillende dipjes en het hoofdgerecht bestaat vaak uit vlees en groenten die in de Majilis of aan uw tafel wordt geserveerd. Heeft u nog een plekje over? Dan bereid de chef met liefde nog een heerlijk dessert voor u! Goed om te weten is dat Canvas Club geen alcohol licentie heeft. Hierdoor wordt er in het camp geen alcohol geschonken. Het is wel mogelijk om uw eigen meegebrachte wijn te nuttigen.

Loungen onder de sterrenhemel

De avonden worden doorgebracht in de Majilis, de open Arabische tent met comfortabele lounge kussens. Er zijn frisdranken en spellen beschikbaar, maar het grootste deel van de avond zult u turend naar de sterrenhemel doorbrengen. Die is hier door het gebrek aan omgevingslicht waanzinnig mooi! Nooit eerder zag u zoveel fonkelende sterren en de Melkweg, die als een lichte sluier over de donkere woestijn valt. Met een beetje geluk ziet u zelfs een vallende ster!

Na een comfortabele nacht in uw tent is de chef 's morgens alweer druk in de weer met het ontbijt. Op een voor het oog simpel kookstelletje bereidt hij heerlijke gebakken eitjes. Ook is er brood, jam, sap en koffie of thee.

Er is veel te doen

Als u één nacht in Canvas Club verblijft, vertrekt u na het ontbijt naar uw volgende bestemming. Verblijft u twee nachten in Canvas Club, dan heeft u hier een volle dag extra te besteden. Echte woestijnliefhebbers kunnen samen met een gids, een lid van een lokaal bedoeïenenvolk, verder de woestijn intrekken voor een avontuurlijke 'desert crossing' en een bezoek aan een bedoeïenendorp. Een andere mogelijkheid is om met een gids van Canvas Club de woestijn te verlaten om een bezoek te brengen aan Wadi Bani Khalid; een schitterende wadi waar u doorheen kunt wandelen en heerlijke kunt zwemmen. Keer in de middag terug naar het tentenkamp voor een late lunch of afternoon coffee.

Tripadvisor over Canvas Club

Vergelijkbare accommodaties in Oman