Speel de hoofdrol in uw eigen duizend-en-één-nacht film

Het Desert Nights Camp is een kleinschalig woestijncamp in de ongerepte Wahiba Sands woestijn. Verwacht hier geen superluxe, het camp is in verhouding met onze andere accommodaties in Oman eenvoudig, maar alles is netjes verzorgd. De nadruk ligt hier natuurlijk vooral op het ervaren van de woestijn. Overal waar u kijkt is zand en in de avond geniet u van de indrukwekkende sterrenhemel. U gaat hier terug in de tijd en ervaart een dag uit het leven van de bedoeïenen. 

De Wahiba Sands

Desert Nights Camp ligt in de Wahiba Sands, de bekendste woestijn in het noorden van Oman. Met zandduinen die soms wel 200 meter hoog zijn en een oppervlakte van 16.000 vierkante kilometer is het een indrukwekkend landschap te noemen. Er zijn niet meer dan tien tentenkampen te vinden in deze enorme woestijn, waardoor u het ongerepte van deze wildernis optimaal kunt ervaren. 

Erop uit

Bij een verblijf van één nacht krijgt u al een hele mooie indruk van de woestijn. In de vroege ochtend kunt u een kamelentocht maken. Tip van de Talisman specialist: het is absoluut de moeite waard om in alle vroegte zelf de torenhoge duinen beklimmen om de zonsopkomst mee te maken en te zien hoe de zon het zand de mooiste kleuren geeft, van wit naar donkerrood. Het is een inspannende klim, maar het uitzicht dat u te wachten staat maakt dit ruimschoots goed! ’s Avonds geniet u van de stilte en de meest heldere sterrenhemel ooit. Verblijft u hier langer, dan zijn er meer manieren om de woestijn te ervaren. U kunt sandboarden of u ontdekt tijdens een hike de exotische flora en fauna van deze regio, als de Ghafboom, de nationale boom van de Verenigde Arabische Emiraten. 

Sinds 2021 beschikt Desert Nights Camp over een rustieke Mandara Spa, waar u kunt genieten van uiteenlopende ontspanningsbehandelingen.

Omringd door Arabische details

Desert Nights Camp bestaat uit een combinatie van kamers, tenten en villa’s. De 33 zeer eenvoudige standaardkamers, geclusterd in één gebouw, bieden we door het weinige comfort dat deze kamers bieden, niet aan. Wij kiezen minimaal voor een van de 33 deluxe tented suites. Deze in bedoeïenen-stijl gebouwde tenten hebben stenen muren en witte daken van tentdoek en hebben een sfeervolle Arabische inrichting. Voor families zijn er deluxe tented suites met twee slaapkamers en één badkamer.

Sinds 2021 is het camp uitgebreid met een aantal nieuwe villa’s: tien zonder zwembad, zes met plungepool en zes met twee slaapkamers. Ideaal voor wie meer luxe zoekt of graag een eigen zwembadje wenst, want een algemeen zwembad heeft het camp niet. De villa’s hebben een moderne lichte inrichting met fraaie Arabische details. 

Wakker worden met een kopje Khawa

Uw dagen beginnen hier altijd goed, met een ontbijt in het restaurant. De maaltijden worden in buffetvorm geserveerd en er is volop keuze. In de avond kunt u binnen of buiten genieten van lekkere Arabische gerechten en livemuziek van lokale Omani muzikanten die het kamp aandoen. Een aanrader hier is Shuwa, een traditionele Omani barbecue met lam. Of geniet van een kopje Arabische koffie, Khawa, op een van de comfortabele sofa’s van de Oasis bar.