Praktische informatie Seychellen A-Z

Handig, een A-Z lijst met praktische informatie over de Seychellen.

Afdingen
Afdingen is alleen gebruikelijk op lange taxiritten en in souvenirwinkels. Wilt u de beste prijs? Dan is het verstandig om bij verschillende aanbieders naar de prijs te informeren, zodat u een goed beeld krijgt van de waarde van een artikel.

Buitenlandse Zaken Reis app
Met de 24/7 Buitenlandse Zaken Reis app gaat u goed voorbereid op reis. U krijgt, ook tijdens uw reis, de meest actuele reisadviezen en u heeft de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades bij de hand. Ook heeft u met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: 24 uur per dag, 7 dagen per week. De app is te downloaden in Google Play en de App Store (24/7 BZ Reis).

Drinkwater
Het kraanwater is niet drinkbaar en we raden u daarom aan om water uit verzegelde flessen te drinken.

Elektriciteit
De spanning op de Seychellen is 240 volt. De stopcontacten zijn over het algemeen geschikt voor de zogenaamde driepolige Engelse stekkers. Wij raden u daarom aan om een universele reisstekker mee te nemen, zodat u toch gebruik kunt maken van uw opladers.

Fooien
Het geven van fooien is niet verplicht, maar wordt wel erg gewaardeerd. Het vormt voor gidsen, (taxi)chauffeurs en andere mensen die werkzaam zijn in het toerisme een welkome toevoeging aan de inkomsten. De hoogte van het bedrag is geheel vrijblijvend en kunt u baseren op uw enthousiasme over de geleverde dienst. Ook de inspanningen van bell boys, kamermeisjes en het personeel in restaurants kunt u belonen met een fooi.

Fotografie
Seychellen is met haar exotische eilanden met parelwitte stranden en schitterende natuur een heel fotogenieke bestemming! Het nemen van foto's is op de meeste plekken geen enkel probleem. Wel is het raadzaam om toestemming te vragen wanneer u mensen wilt fotograferen.
Geheugenkaartjes of andere fotografie-items zijn op de Seychellen gewoon te verkrijgen, maar in verband met de prijs kunt u alle accessoires het beste zelf meenemen. Met de gele stranden, turquoise zee, blauwe lucht en witte wolken geeft een polarisatiefilter prachtige foto's.

Gezondheid
Talisman is geen medische instantie en mag daarom geen officiële adviezen geven. U wordt geadviseerd om contact op te nemen met de GGD, die up-to-date informatie krijgt van de World Health Organisation.
Over het algemeen worden vaccinaties tegen hepatitis A en DTP aangeraden. Daarnaast geldt dat een vaccinatie tegen gele koorts verplicht is. Bij de grens kan worden gevraagd uw vaccinatieboekje te tonen, om er zeker van te zijn dat u een gele koorts vaccinatie heeft. De gele koorts vaccinatie is verplicht bij komst uit (of in transit geweest zijn in) een gebied waar gele koorts voorkomt. Zorg daarom dat u het vaccinatieboekje in uw handbagage heeft.
Landelijke Vaccinatielijn: 0900-2025505
KLM Travel Clinic: 0900-1091096
Thuisvaccinatie: 0900-1212888 of maak online een afspraak

Kleding
Over het algemeen is het verstandig om kleding gemaakt van lichte, luchtige stoffen, zoals katoen, mee te nemen. Omdat het op de Seychellen kan regenen en waaien, is het prettig om ook een vestje mee te nemen. Bij de meest exclusieve resorts wordt bij het diner smart casual kleding aanbevolen.

Reisdocumenten
Voor de Seychellen hoeft u geen visum aan te vragen. Een geldig internationaal paspoort is wel vereist. Uw paspoort moet nog geldig zijn tot na uw vertrek uit de Seychellen. Mocht u de Seychellen combineren met een andere bestemming, dan adviseren wij u te checken of er voor deze andere bestemming een visum, of andere documenten, nodig zijn.

Valuta
De munteenheid op de Seychellen is de Seychellen Rupee (SCR). Kijk op www.wisselkoers.nl voor de actuele koers. Op de luchthaven en verschillende grotere eilanden zijn geldwisselkantoren te vinden waar u euro’s kunt omwisselen. U kunt ook bij de meeste grote hotels terecht en bij banken in Victoria. Daarnaast accepteren de meeste winkels, hotels en restaurants creditcards, met name Mastercard en Visa.

Veiligheid
De Seychellen zijn veilig om te bereizen. Zoals in elk land is het verstandig om altijd waakzaam te zijn over uw persoonlijke bezittingen.

Veelgestelde vragen

Heb ik bereik met mijn telefoon op de Seychellen?
Wilt u ook tijdens uw reis toegang hebben tot uw mobiele telefoon en internet, dan kan dit op diverse plekken. Controleer vooraf bij uw provider of uw telefoon geschikt is voor het netwerk en de kosten die worden berekend. Vandaag de dag bieden veel hotels uitstekende wifi faciliteiten, waar u vaak gratis gebruik van mag maken.

Welke kleding neem ik mee naar de Seychellen?
Op de Seychellen heerst een aangenaam klimaat. Kleding gemaakt van lichte, luchtige stoffen, zoals katoen, zijn dan het prettigst om te dragen. Omdat het op de Seychellen kan regenen en waaien, is het prettig om ook een vestje mee te nemen. Bij de meest exclusieve resorts wordt bij het diner smart casual kleding aanbevolen.

Hebben jullie boekentips voor de Seychellen?
Wilt u alvast in de sfeer komen voor uw reis naar de Seychellen, of wilt u gewoon een goed boek lezen, dan raden wij u de volgende boeken aan:

- Wild Justice - Wilbur Smith
- Treasure Island - Robert Louis Stevenson
- Robinson Crusoë - Daniel Defoe

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en de Seychellen?
In de Seychellen is het 2 uur later dan in Nederland.

Wat is de beste reisperiode voor de Seychellen?
De beste reisperiode voor de Seychellen is van maart tot april en oktober tot november.

Feestdagen

Feestdagen op de Seychellen in 2021

13 t/m 31 maart: Fête de la Francophonie Mahé
3 juni: Corpus Christi (Sacramentsdag)
18 juni: National Day
29 juni: Onafhankelijkheidsdag
15 augustus: La Digue festival (hemelvaart van Maria)
Oktober (meestal de laatste week): Creools Festival
8 december: Onbevlekte ontvangenis Maria