Groots in kleinschaligheid, dit hotel zorgt voor een perfecte beleving van Singapore

Aan de meanderende Singapore rivier ligt een bijzonder warenhuis uit 1895. Het iconische gebouw is met veel oog voor detail en aandacht voor design gerestaureerd en doet heden ten dage dienst als groots kleinschalig boutiek hotel. Het is een hotel zoals u geen ander hotel treft in Singapore. Ook al sieren de kruiden en kleurrijke zijden stoffen de kade niet meer, het statige koloniale bouwwerk imponeert nog steeds met zijn industriële geschiedenis. Het interieur van het Warehouse Hotel speelt hier ook goed op in: lampen gemaakt uit machineonderdelen en combinaties van koper en beton steken fraai af tegen de moderne inrichting. 

Gezellige en centrale ligging

Vroeger werden veel van de warenhuizen die u hier treft gebruikt voor de handel. Singapore had namelijk logistiek gezien een zeer goede ligging. Tegenwoordig worden de warehouses gebruikt voor andere doeleinden zoals restaurants, winkels of overnachtingsplekken zoals The Warehouse. Het hotel ligt centraal, op loopafstand van de bekende Clarke Quay waar het altijd gezellig is. Het hotel nodigt uit tot blijven maar de levendigheid van Singapore kan niet worden genegeerd. Geniet daarom vanuit uw kamer of suite zoveel mogelijk van het uitzicht, want wij garanderen u dat u vele uren zult doorbrengen met het verkennen van deze bijzondere wereldstad.

Magnifieke kamers en suites

Er zijn hier slechts 37 kamers en suites en een aantal heeft uitzicht over de rivier. De River View Suite heeft een hoog plafond en kijkt vanaf de bovenste verdieping majestueus uit over de stad. De allermooiste kamer? De River View Mezzanine is een adembenemend onderkomen met twee verdiepingen, een ijzeren trap en uw eigen bibliotheek. Welke type kamer u ook kiest en op welke verdieping u ook verblijft, u geniet van een wereld aan privacy en gezelligheid.

Eating in or Going out?

Het zwembad op de bovenste verdieping is relatief klein van stuk maar biedt voldoende mogelijkheden voor verkoeling en een mooi uitzicht op de Robertson Quay.

Po, het restaurant van The Warehouse Hotel, serveert als specialiteit popiah, een loempia gevuld met stoofschotel. Het is onder andere dit gerecht waar het restaurant zijn naam aan ontleent. De rest van het menu is samengesteld door chef Willin Low, een bekende naam in Singapore. Hij combineert traditionele gerechten met innovatieve nieuwe bereidingswijzen wat resulteert in spectaculaire smaakexplosies.

De bar bij Po is een prachtreflectie op de rijke geschiedenis van het pand. Cocktails die zijn geïnspireerd op verschillende periodes in de geschiedenis van het warenhuis. Zo grijpt de High Tea cocktail terug op de kruidenhandel in de late 19e eeuw met kamille-whisky en passiefruit gemixt met grenadine, mint en kruidige bitters. Meer een fan van de eighties? Probeer de Lady Luck cocktail, een psychedelische mix van citrus vodka, roselle gin gecombineerd met kokosnoot en ananas. 

Vergelijkbare accommodaties in Singapore