Door: Dhr. & Mw. Oosting
'We hebben weer genoten van onze reis en alles was weer perfect geregeld door jullie'

Goedemorgen Ingrid,
 
Allereerst bedankt voor de mooie bos bloemen bij thuiskomst en de goede verzorgde reis.
We hebben weer zeer genoten van onze vakantie in Thailand.
Alles was weer goed geregeld en klopte weer netjes zowel de hotels als de transfers.
 
We gingen voor het eerst vliegen vanaf Brussel met Thai Airways, dit alles ging zeer voorspoedig en minder druk en chaotischer dan op Schiphol.
Aangekomen op Bangkok was het wel rennen naar de volgende vlucht naar Chiang Mai, aangezien de controle/ douane check lang duurde, gelukkig waren de koffers doorgelabeld anders hadden we de vlucht gemist (vliegtuig zat al bijna vol). Dit is misschien een aandachtspuntje als we volgende keer weer gaan, met de kleinkinderen.
Maar aangekomen op Chiang Mai stond de Transfer weer netjes op ons te wachten.
Netjes naar hotel gebracht, maar waren veel te vroeg dus konden nog niet in de kamer. (daar hadden we al rekening mee gehouden en zijn lekker naar het zwembad gegaan)
We gingen naar onze kamer, maar zagen dat we geen upgrade hadden, dus dit gemeld en ze schrokken dat ze het vergeten waren (het hotel zat ook helemaal vol), ze boden hun excuses aan, en of we eventueel 1 nacht in deze kamer wilden slapen en dan de volgende dag een andere kamer zouden krijgen. (was ons prima)
De volgende dag kregen we een luxe jacuzzi villa met super uitzicht en mega bed.
Hebben eerst een aantal dagen gerelaxt en tot rust gekomen aangezien we erg druk waren geweest, daarna veel gelopen/gewandeld rondom het hotel.
Temperaturen waren lekker rond de 30 graden. 's Avonds koelde het af naar 23 graden.
Werden weer optijd opgehaald voor de reis naar Koh Chang, (ontbijt netjes verzorgd met drinken, fruit, boterham en croissants in bag)
Netjes bij de incheck balie gebracht en afscheid genomen van transfer.


Chiang Mai- Bangkok (alle koffers weer netjes doorgelabeld naar Trat, scheelt een hoop gesjouw)
Gingen vanuit Bangkok naar Trat met klein propellervliegtuig en lande op het minivliegveld van Trat.
Hier stond de transfer ook weer netjes op ons te wachten en begeleide ons naar de auto, naar de boot gebracht en daarna met de auto naar het hotel op Koh Chang.
Kregen een mooie kamer bij de zee op de 4e verdieping met mooi uitzicht, alles netjes en schoon, werd ons alleen verteld dat we op bepaalde tijden apen op ons balkon konden verwachten.
Dit klopte ook, 's ochtends en 's avonds op vaste tijden klommen ze op je balkon en probeerde de schuifdeuren te openen, werden al gewaarschuwd dat we alles goed op slot moesten doen als we weg gingen.
Was wel een leuke gewaarwording.
Hotel was netjes met zelfs een liftje naar boven aangezien het soms heel steil was, daar was boven het ontbijt restaurant in de lighthouse.
Zeer groene omgeving met zelfs een kwekerij op het terrein.
Veel gezwommen en gekajakt. (watertemperatuur was 29 graden)
De temperaturen waren daar eerst 36 graden en in de loop van de vakantie liep hij terug naar 30 graden.
Ook daar veel gewandeld (best wel steil) en 1 dag met Engels sprekende taxichauffeur aan de oostkant een rondrit gemaakt (woont de lokale bevolking en weinig tot geen toeristen)
Heeft ons veel laten zien en bijzondere plekken waar haast niemand komt (bevolking gaat gewoon door met hun bezigheden en vinden alles prima als je er tussen door loopt)
Ook een andere dag naar een waterval gebracht, hier kon je eventueel ook zwemmen, van hieruit teruggelopen naar resort (3  uur).
Eten was hier ook weer super, net zoals in Chiang Mai, maar dan weer anders gekruid.

Laatste dag weer later kunnen uitchecken en netjes op tijd weer opgehaald door transfer met boot naar Trat en hier weer gebracht naar de incheckbalie van vliegveld.
Konden alles weer doorlabelen naar Brussel dus weer geen gesleep met koffers (viel ons mee dat ze het deden, aangezien het een andere vliegmaatschappij was)


We hebben weer genoten van onze reis en alles was weer perfect geregeld door jullie, hiervoor onze hartelijke dank, voor de ontzorgde vakantie.


Met vriendelijke groet,
Dhr. & Mw. Oosting