Intieme lodge in Zambia's meest veelzijdige wetlandsgebied

Kafue National Park is met 22.400 km2 ongeveer de helft van de oppervlakte van Nederland. In het noorden van het park bevinden zich de Busanga Plains, Zambia's belangrijkste wetlandsgebied. Midden in dit waterrijke gebied, dat voor de kenner gelijkenissen vertoont met de Okavango Delta in Botswana, ligt het Busanga Bush Camp.

Fenomenale wildbeleving

Tijdens uw verblijf in Busanga Bush Camp zijn alle activiteiten inbegrepen! Deze variëren van gamedrives tot boottochten en speciale excursies voor vogelliefhebbers. De waterrijke omgeving vormt een walhalla voor vogels, die hier in duizelingwekkende aantallen aanwezig zijn.

In het droge seizoen vormen de wetlands een sappig grasland, wat grote kuddes grazers aantrekt. Gnoes, zebra's en buffels bevolken de vlakte in groten getale, maar ook sabelantilopen, oribi en hartebeesten worden gezien. De prooidieren worden op de voet gevolgd door rovers, waaronder leeuwen, cheeta's en wilde honden. De ongerepte wildernis waarin deze dieren zich alle voortbewegen, is fenomenaal! U kunt het wild overigens ook van bovenaf bewonderen, tijdens een onvergetelijke ballonvaart. 

Slechts vier tenten

Busanga Bush Camp is met maar vier tenten een hele intieme lodge. De sfeervol ingerichte tenten staan echt midden in de bush, waardoor u continu in contact bent met de natuur. Ze worden beschermd door hoge vijgenbomen, die als een natuurlijke parasol voor schaduw zorgen. De tenten liggen op een platform, wat verhoogd dus, zodat u vanaf uw overdekte veranda uit kunt kijken over de vlakte en de migrerende kuddes kunt aanschouwen.

Sfeervol

De lodge heeft een gezellige lounge en bar en even verderop bevindt zich het eetgedeelte. U kunt kiezen voor een tafeltje onder canvas, maar ook voor een tafeltje onder de beschutting van de bomen. Lantaarns en kaarsen zorgen voor de sfeervolle verlichting en een vleugje romantiek. Alle maaltijden zijn inbegrepen, van een uitgebreid ontbijt met vers brood, een specialiteit van de lodge, tot een weldadig diner geïnspireerd door de Afrikaanse cuisine. 

*Note: Busanga Bush Camp is alleen geopend tijdens het droge seizoen, van juni t/m eind oktober.

Tripadvisor over Busanga Bush Camp