Door het ontbreken van een omheining kan het wild dwars door het kamp heen lopen. En dat gebeurt regelmatig. Een hoop geritsel kan betekenen dat er een olifant hier van de blaadjes komt snoepen.

Het stijlvolle Lion Camp ligt in een afgelegen en zeer wildrijk deel van South Luangwa. U slaat hier dus twee vliegen in één klap: niet alleen bent u gegarandeerd van vele 'encounters' met het wild, u heeft het rijk ook nog eens bijna helemaal voor u alleen. Tijdens uw verblijf maakt u intensief kennis met Zambia's uitgestrekte vlaktes en hun bewoners, per auto of te voet.

Per auto of te voet

De lodge organiseert dagelijks meerdere gamedrives (overdag en 's avonds), maar u kunt ook op wandelsafari. De hoeveelheid dieren die u ziet is soms duizelingwekkend, evenals de vari?teit. Dieren die u veel zult zien zijn olifanten, buffels, bavianen, zebra's, giraffen en leeuwen, maar er zijn ook veel soorten waarvoor u een beetje geluk moet hebben, zoals de wilde hond, de sabelantilope en de schattig ogende bushbaby. Een dag bij Lion Camp kan intensief zijn. Ter ontspanning biedt de lodge een gezellige lounge, een behaaglijke vuurplaats en een heerlijk zwembad dat tijdens hete middagen voor wat verkoeling zorgt.

Gevarieerd

Eten vormt bij Lion Camp een belangrijk onderdeel van de dag. Er wordt flink uitgepakt en het is echt een sociale aangelegenheid onder de gasten van de lodge. Er wordt veel aandacht geschonken aan gezonde gerechten en het menu is erg gevarieerd. De gerechten zijn niet altijd typisch Afrikaans; u kunt hier specialiteiten uit de gehele wereldkeuken verwachten. Niet alleen ontbijt, lunch en diner zijn tijdens uw verblijf inbegrepen, in de middag en namiddag worden er ook high teas en canap's geserveerd. 

Ruime suites

U slaapt in een van de tien suites, die door middel van houten platformen zijn verbonden met de openbare delen van de lodge, zoals de lounge en het zwembad. De chalets zijn in een frisse Afrikaanse stijl ingericht, in natuurlijke tinten. De acht luxury suites zijn al ruim, maar de twee deluxe suites zijn nog ruimer en hebben bovendien een buitenbad. Ideaal voor honeymooners! De platformen waarop de chalets zijn gebouwd liggen vrij hoog boven de grond, zodat u ononderbroken uitzicht heeft over lagune en de vlakte. Vanaf hier kunt u al veel wild spotten. Door de afwezigheid van een omheining komt het gerust voor dat de dieren zich rondom de lodge verschansen en dus heel dichtbij komen! 

Tripadvisor over Lion Camp