Exclusief verblijven op een Kaap-Hollandse wijnboerderij

Babylonstoren is één van onze favoriete accommodaties in Zuid-Afrika. Het weet de balans tussen authenticiteit en exclusiviteit perfect te behouden: u verblijft in het hart van de wijnlanden op een werkende wijnboerderij waar werkelijk aan ieder detail is gedacht.

De boerderij Babylonstoren stamt uit 1777 en is in Kaap-Hollandse stijl gebouwd. Het landgoed van zo'n 250 hectare bestaat voornamelijk uit wijnranken en prachtig aangelegde tuinen. Dit hele complex is een van de oudste in zijn soort en verkeert in een uitzonderlijk goede staat. Overnachten doet u hier in de compleet gerenoveerde boerderij, in één van de arbeidershuisjes of het statige landhuis zelf. 

In het hart van de wijnlanden

Babylonstoren ligt in de Drakenstein Vallei tussen Franschhoek en Paarl in het hart van de Kaapse Wijnlanden. Beeldbepalend voor de omgeving in de Westkaap zijn de Simonsberg, de Du Toitskloof en het Franschhoek gebergte. Het hotel ligt op drie kwartier rijden van Kaapstad en een uurtje van de internationale luchthaven van Kaapstad. Wat wij hier vooral hebben ervaren is de rust en stilte terwijl de bedrijvigheid van het populaire wijngebied eigenlijk op uw drempel ligt. Het is na iedere enerverende dag perfect 'thuiskomen' in Babylonstoren. 

Unieke wijn

Babylonstoren is truly unique. Neem dat gerust van ons aan. Vinologen beweren dat de grond rond de Simonsberg de ideale voedingsbodem is voor klassewijnen. Wijn speelt dan ook een grote rol op dit complex. Vroeg in de ochtend worden de ganzen losgelaten om de slakken te verorberen op de ranken. Al met al heerst de hele dag door bedrijvigheid op het domein van dit hotel. Genoeg vertier! Daar kunt u actief aan deelnemen, maar het schouwspel is ook passief te bewonderen vanaf de rand van het zwembad. Babylonstoren produceert een wijn die geroemd wordt om zijn pure eenvoud en dat heeft ondertussen gasten van heinde en ver getrokken. Er is dan ook veel aandacht besteed aan de wijnboerderij, welke in geen enkel opzicht meer op een boerderij lijkt. Eerder op een bijzonder museum waarin heden en verleden samenkomen. 

De 'Tasting Room' is een prachtige ruimte met een grote bar als middelpunt en omheind door de wijnranken en tuinen. Hier kunt u verschillende proeverijen doen en wij weten zeker dat u niet met lege handen vertrekt! De proefruimte is iedere dag van 10:00 -  17:00 geopend (tot 18:00 in de zomer). Indien u geïnteresseerd bent is het maken van een tour door de kelders een waardevolle aanvulling op uw proeverij. Dit kan dagelijks op het hele uur, van 11:00 tot 15:00

Eten uit eigen tuin

Het ontbijt wordt voor u geserveerd in het restaurant Babel. Maak een keuze van de kaart en begeef u vervolgens naar de 'harvest table' waar kazen, fruit, sapjes en nog veel meer verse lekkernijen voor u liggen uitgestald. Het wordt direct duidelijk dat de moestuinen hun werk goed doen; de tafel is een kunstwerk van verse groenten en fruit. Geniet tijdens uw verblijf in ieder geval eenmaal van een diner in Babel, het signatuur restaurant van Babylonstoren. Deze oude koeienstal is omgetoverd in een moderne eetruimte met glazen wanden en een betonnen vloer. 's Avonds wordt het prachtig verlicht door tientallen kaarsen en worden u gerechten geserveerd die zijn opgebouwd uit ingrediënten uit eigen tuin. De aanpak van de chef is dan ook 'plukken, schoonmaken, serveren', gezond én bovenal erg smakelijk! Babel is dagelijks geopend voor het diner, maar het maken van een reservering wordt aangeraden. Vraag uw Talisman specialist om een mooi tafeltje voor u te boeken. De lunch kunt u hier van woensdag t/m zondag genieten. 

De bakkerij

Overdag kunt u versgebakken brood halen in de bakkerij. Op maandagen en vrijdagen wordt deze ruimte in de avond omgetoverd tot een waar Italiaans restaurant waar u geniet van La Dolce Vita. Een drie-gangen menu bestaande uit antipasti en salade, gevolgd door pizza en pasta met een geweldig desert als toetje. Een beleving! Op woensdagen kunt u in de bakkerij terecht voor een vijf-gangen vlees festijn. Het beste vlees ter wereld, van de Chianina runderen, wordt door braai meesters Jaco en Eddie op fabuleuze wijze bereid en vergezeld door accordeon muziek en heerlijke wijnen (hoe kan het ook anders).

Slapen

Het begon met 13 suites die in de voormalige arbeidershuisjes werden gesitueerd. Stuk voor stuk kunstwerkjes van verschillende afmetingen. Doet u de deur van uw suite of cottage open dan stapt u binnen in een prachtig interieur, een afgewogen mix van antiek en designstukken. Dat hadden we kunnen verwachten, want de eigenaresse is de voormalig hoofdredactrice van Elle Decoration in Zuid-Afrika. Als er iemand weet hoe je hedendaagse inrichting kan vermengen met Oudhollands design dan is zij het!

Tegenwoordig kunt u ook in het boerenhuis overnachten waar u prachtige hedendaagse suites vindt. De loft boven de gezamenlijke bibliotheek staat bekend als één van de mooiste bruidssuites in Afrika. Het landhuis stamt uit 1777 en kan exclusief geboekt worden. Er zijn vijf slaapkamers en zodoende kunnen er tien gasten verblijven. Een prachtige plek voor een reis met het hele gezin of een groep vrienden. 

Doen

U kunt gebruik maken van het zwembad en de gym, of een massage nemen in de spa. Een bezoek aan de nabijgelegen wijngebieden Franschhoek, Stellenbosch of Paarl mag natuurlijk niet ontbreken. Uw Talisman specialist regelt met veel plezier een gids voor u, die u meeneemt naar verschillende wijnhuizen in de omgeving. De tuinen die Babylonstoren omgeven zijn enorm uitgestrekt. Trek de hardloopschoenen aan voor een paar kilometer door de natuur, of maak een mooie wandeling. Achterin de uitgestrekte tuinen vindt u de kas, Greenhouse, waar u na een wandeling neer kunt strijken voor een drankje en een (eenvoudig) hapje. 

Tip van Talisman

Verwacht bij Babylonstoren geen butlerservice en houd er rekening mee dat u op een werkende wijnboerderij verblijft. Gaat u 's avonds op chique dineren trek dan uw makkelijke schoenen aan voor de tocht van uw studio naar het restaurant. Of bel even naar de receptie en bestel een golfkarretje, dat kan natuurlijk ook.Voordat u weg gaat moet u zeker een bezoek hebben gebracht aan de wijnboerderij. De enthousiaste wijnmakers laten u alles zien en leggen uit hoe de wijn wordt gemaakt. Bijzonder! 

Tripadvisor over Babylonstoren

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika