Wat direct in het oog springt bij aankomst bij Delaire Graff Estate zijn de Kaap-Hollandse architectuur en de vele Afrikaanse kunstvoorwerpen die het hotel direct een heel eigen karakter geven

In het wijngebied zijn er veel accommodaties te vinden, maar er zijn er maar weinig zo mooi gelegen en met zoveel charme als Delaire Graff Estate. Dit landelijke pareltje ligt op het hoogste punt van de Helshoogte Mountain Pass in Stellenbosch. De fantastische ligging, tussen de bergen en wijnlanden, haalden de bekende Zuid-Afrikaanse wijnbeoordelaar John Platter in 1982 direct over om het landgoed te kopen. In 2003 kwam het landgoed en het huis in eigendom van Laurence Graff, die maar liefst zes jaar besteedde aan het opknappen ervan. Dankzij zijn inspanning is Delaire Graff Estate vandaag de dag echt een topaccommodatie. De opvallende Kaaps-Hollandse architectuur en vele Afrikaanse kunstvoorwerpen uit de privécollectie van Laurence Graff zorgen voor een unieke uitstraling. Zowel in de gebouwen als in de tuin kunt u genieten van kunst van lokale kunstenaars. 

Actief en ontspannen

Heeft u even genoeg van de wijn dan biedt de omgeving van Stellenbosch nog veel meer. Het is ontzettend leuk om door de historische straatjes van Stellenbosch te wandelen en een bezoek te brengen aan de kunstgaleries. U kunt in de omgeving golfen, paardrijden of een ballonvaart maken. Ontspanning kunt u zoeken in de Delaire Graff Spa, een serene plek waar u tijdens een lichaamsbehandeling heerlijk tot rust komt. 

Ruime lodges

Op het landgoed bevinden zich tien zeer ruime lodges, die alle niet heel opzichtig, maar wel heel comfortabel zijn ingericht en die door het gebruik van lichte kleuren en lokale kunst een warme uitstraling hebben. Het mooiste aan uw lodge is toch wel het uitzicht op de glooiende wijngaarden en de bergen, waar u vanuit uw infinity plungepool van kunt genieten. Uw persoonlijke butler zorgt er intussen voor dat het u aan niets ontbreekt. Reist u met het gezin of een groter gezelschap, dan zijn de Owners Lodge en de Presidential Lodge, beide voorzien van twee slaap- en badkamers, een ruime living en een zwembad, zeer geschikt. 

Lokale culinaire vondsten

De culinaire verzorging is hier meer dan uitstekend. Er zijn twee restaurants, waar executive chef Michael Deg er elke keer weer in slaagt u te verrassen met zijn creatieve gerechten. Zijn menu's staan hier bekend als 'basic chic' en bereid met producten uit de directe omgeving. De maaltijden worden uiteraard begeleid door de allerbeste wijnen van Delaire?s eigen wijngaarden, waar wijnen van wereldklasse worden geproduceerd. Sterker nog, de wijnen van Morn? Vrey, de wijnmaker, hebben al diverse prijzen in de wacht gesleept. Een wijnproeverij mag u hier dus niet missen!

Tripadvisor over Delaire Graff Estate

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika