Cape Peninsula is een interessant gebied met veel bezienswaardigheden

Vandaag maakt u met uw gezin een excursie naar de ruim 50 kilometer ten zuiden van Kaapstad gelegen Kaap de Goede Hoop. De Cape Peninsula is een interessant gebied met veel bezienswaardigheden. Een onbetwist hoogtepunt is de Chapman's Peak Drive: deze weg, uitgehakt in de rotsen en met duizelingwekkende vergezichten, wordt wel beschouwd als één van de mooiste kustroutes ter wereld. Verder kunt u, tussen juni en december, vaak zuidkapers zien voor de kust van het schiereiland. Struisvogels, zebra's, klipdassies en bavianen hebben op het schiereiland alle ruimte. U doet er goed aan om tenminste een dag uit te trekken voor dit bijzondere natuurgebied.

U kunt vandaag een keuze maken uit een aantal leuke activiteiten. Zo kunt u met het hele gezin een bezoek brengen aan het vissersdorpje Hout Bay en van hieruit in ongeveer 45 minuten naar Duiker Eiland varen om een kolonie van duizenden pelsrobben te bewonderen. Ook kunt u met een kajak een bezoek brengen aan een grote en unieke kolonie Afrikaanse pinguïns bij Boulders Beach. Daarnaast kunt u samen met een gids een groep chacma bavianen in hun natuurlijke omgeving bekijken en hun gewoontes ontdekken terwijl ze aan het eten en het spelen zijn! Een leuk schouwspel! Ze staan er om bekend dat zij, bij gebrek aan voedsel, het water in gaan op zoek naar vis of schelpdieren.

Vervolgens gaat u genieten van een heerlijke lunch in False Bay. 's Middags kunt u opnieuw kiezen uit een aantal activiteiten. Zo kunt u op zoek gaan naar een selectie van bijzondere edelstenen die samen met duizenden andere edelstenen en mineralen de vloer in Scratch Patch en Mineral World bedekken . Uw kinderen kunnen hier hun eigen edelsteen opgraven en zelfs zien hoe diamanten geslepen en verwerkt worden! Terwijl uw kinderen druk op zoek zijn naar de mooiste stenen kunt u er meer over te weten komen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Cape Point Ostrich Farm, hier leert u meer over de grootste en zwaarste vogel ter wereld, de struisvogel! Ooit was de Westkaap namelijk de struisvogelhoofdstad van de wereld en liepen er wel duizenden struisvogels rond! Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan het Imhoff Snake & Reptile Rehabilitation Park waar u meer dan 40 soorten reptielen kunt bekijken! Tot slot kunt u ook naar the World of Birds, het grootste vogelpark van heel Afrika! Hier vindt u meer dan 3.000 verschillende vogelsoorten en andere kleine dieren, erg leuk voor kinderen! Zo kunt u bijvoorbeeld flamingo's, pinguïns, struisvogels, uilen en papegaaien bewonderen!