Geplaatst op

H et eten in Zuid-Amerika is eenvoudig maar lekker. Populaire keukens in Midden en Zuid-Amerika zijn de Argentijnse en de Mexicaanse keuken. De Argentijnse keuken is een goede menging van de Spaanse keuken en de traditionele gerechten van de inheemse volken. Echter staat de Argentijnse keuken toch wel het meest bekend om haar vleesgerechten! Een goed glas Argentijnse wijn mag hier natuurlijk niet bij ontbreken. De Mexicaanse keuken daarentegen is juist een samensmelting van de Mexicaanse keuken en de Azteekse keuken met maïs als basis ingrediënt. Laat je verrassen door de heerlijke Mexicaanse gerechten, zoals fajita’s, quesadilla's en enchiladas.

Culinair in Argentinië

De Argentijnse keuken is een combinatie van de mediterrane invloeden van de Spanjaarden tijdens de koloniale periode en later door de Italiaanse en Spaanse immigranten en van de inheemse volkeren van Argentinië. Argentijnen staan bekend om hun liefde voor vlees. Belangrijk onderdelen van de Argentijnse keuken zijn dan ook rundvlees en de Parillo - de Argentijnse barbecue. Een goed glas Argentijnse wijn mag hier natuurlijk niet bij ontbreken. Andere veelvoorkomende ingrediënten zijn maïs en rijst. 

Buenos Aires - Aramburu

Eén van de beste restaurants van Buenos Aires? Dat is Aramburu, een Relais & Châteux restaurant. Hier geniet je van een modern en eigentijds tasting menu waar traditionele Argentijnse gerechten opnieuw worden uitgevonden. Met een locatie in de hippe wijk Recoleta is het een echte hidden gem in Buenos Aires. 

Ushuaia - Kuar

Een favoriet in het zuiden van Argentinië is Kuar. Kuar ligt in Ushuaia en heeft een prachtig uitzicht over the Beagle Channel. Hierdoor is dit restaurant een echte must wanneer je in de regio bent. Je geniet hier van een gastronomisch diner met producten uit Patagonië, zoals kaas en zeevruchten, en de beste wijnen

Mendoza - Azafrán

De menukaart van Azafrán bestaat uit electische en fantasieke gerechten bereid met verse ingrediënten. Met meer dan 500 verschillende wijnsoorten van de beste wijnmakerijen van Mendoza is de wijnkeuze beslist uitgebreid te noemen. De sfeervolle inrichting maakt het plaatje compleet.

Culinair in Brazilië

De Braziliaanse keuken is net zo verschillend als het land zelf. Rijst en bonen vormen de basis en naast inheemse invloeden, hebben de Portugezen, Afrikanen en Indiërs veel invloed gehad op de vormgeving van de Braziliaanse keuken. Maar ook vlees is een belangrijke factor in de Braziliaanse keuken: net als de Argentijnen zijn de Brazilianen namelijk dol op vlees. Dit is terug te zien aan de grote hoeveelheid grill restaurants. 

Rio de Janeiro - Cipriani 

Gelegen in het hart van Copacabana ligt Cipriani, een unieke gastronomische ervaring waar gasten de chefkok op de voet kunnen volgen. Met slechts zes beschikbare stoelen is dit een van de meest exclusieve gastronomische avonturen in Rio.

Salvador - Bistro Cuco

Bij Bistro Cuco geniet je van iconische gerechten uit deze regio gecombineerd met invloeden uit de Spaanse en mediterrane keuken. Op het menu staan dan ook verschillende gerechten met zeevruchten en rundvlees. Tijdens het eten geniet je van de grote collectie cachaça - Braziliaanse rum. De inrichting is geïnspireerd op de folkore van Noordoost-Brazilië. 

Culinair in Mexico

Ook in Mexico is maïs een belangrijk basisingrediënt en hebben de Spanjaarden veel invloed gehad op de vormgeving van de gerechten. De Mexicaanse keuken is dan ook een samensmelting van de Azteekse en de Spaanse keuken. Maïsmeel wordt gebruikt om tortilla's en taco's van te maken. Naast maïs zijn ook chilipepers, tomaten en avocado's veelgebruikte ingrediënten die in bijna iedere maaltijd voorkomen. 

Mexico-City - Hacienda los Morales 

Hacienda los Morales is een rustige oase midden in Mexico-city, één van de dichtstbevolkte steden ter wereld. De binnentuin is een sfeervolle plek waar je geniet van de beste Mexicaanse gerechten met een uitstekende selectie van vlees, vis en zeevruchten. De inrichting zorgt ervoor dat je je echt even in het koloniale Mexico van vroeger waant . 

San Miguel de Allende - Luna Rooftopbar

Dé tip in San Miguel de Allende? Dat is Luna, een rooftopbar met inventieve cocktails en mediterraan geïnspireerde tapas. Naast goede tapas is het uitzicht fenomenaal en is er geen betere plek om de zonsondergang te bekijken dan hier.