Geplaatst op

B egin april ben ik afgereisd naar Bali waar ik iedere Talisman accommodatie aan een nauwkeurige inspectie heb onderworpen. Van het populaire en drukke zuiden tot aan het minder bekende noorden, ik heb het hele eiland afgespeurd naar de mooiste accommodaties. Hieruit heb ik een Top 5 samengesteld met mijn persoonlijke favorieten. Iedere accommodatie heeft zijn eigen unieke charme, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn stuk voor stuk typisch Talisman!

Buahan, A Banyan Tree Escape

Een uniek concept in de jungle bij Ubud

Buahan, A Banyan Tree Escape staat zonder twijfel op nummer één. Dit bijzondere hotel bestaat pas sinds 2022 en hanteert een innovatief concept: ‘no walls, no doors’. De zestien tented villa’s zijn ingericht als een balé, een openlucht paviljoen, en hebben daarom geen muren, enkel luchtige gordijnen voor privacy en oprolbare zonneschermen. Hierdoor voel je de jungle overal om je heen, zonder dat je inlevert op comfort en luxe. Een slim airconditioningsysteem koelt het bed ‘s nachts af en iedere balé heeft een eigen plunge pool met uitzicht op de vallei. En doordat de tenten verspreid liggen, geniet je van optimale privacy én van een geweldig uitzicht op de groene omgeving. 

Mandapa, by Ritz Carlton

Een kleinschalig retreat in het groene hart van Bali

Mandapa, by Ritz Carlton vormt een oase van rust en luxe in het hart van Bali. Dit luxe resort wordt omgeven door groene rijstvelden en glooiende heuvels. Je geniet hier niet alleen van de rust, maar ook van lekker eten in één van de restaurants. Zo kun je hier 24/7 ontbijten en geniet je in het fine dining restaurant van een tien-gangen tasting menu. En ook met kinderen is Mandapa geweldig. De kidsclub beschikt namelijk over een mini kinderboerderij om de kinderen zoveel mogelijk bij telefoons en tablets weg te houden. 

Tanah Gajah, a Resort by Hadiprana

Verstopt tussen de rijstvelden

Als onderdeel van de exclusieve GHM hotelketen en het selecte gezelschap van ‘The Small Luxury Hotels of the World’, hoort Tanah Gajah, a Resort by Hadiprana naar mijn mening ook absoluut in dit rijtje thuis. Tanah Gajah was ooit een ruïne, maar is met veel engelengeduld omgetoverd tot een fabelachtig resort met de duidelijk zichtbare lokale signatuur. Het interieur van de twintig villa’s is een verfijnde combinatie van modern comfort met traditionele accenten en verspreid over het resort vind je prachtige en bijzondere kunstwerken, verzameld door de eigenaar. 

Alila Villas Uluwatu

Spectaculaire uitzichten

Op een hoog plateau, aan de rand van een klif, ligt Alila Villas Uluwatu. Sereniteit overheerst hier. Maar wat Alila Villas Uluwatu onderscheidt van andere hotels, is de bijzondere architectuur, die ook nog eens duurzaam is. Het internationale award winnende bureau WOHA uit Singapore is namelijk verantwoordelijk voor het ontwerp. Iedere villa heeft daarnaast een eigen zwembad, mét uitzicht op de oceaan. Ongekende luxe, maar dan zonder een ecologische footprint achter te laten.

Soori Bali

Authenticiteit en luxe gaan hier hand in hand

Nabij het populaire kustplaatsje Canggu is Soori Bali een oase van rust. Pal voor de deuren van je terras ligt het vulkanische, zwarte strand en de azuurblauwe oceaan. Iedere dag geniet je hier van een ander breakfast tasting menu. Hiervan mag je zoveel bestellen als je wilt. En de perfecte manier om bij Soori Bali te komen? Dat is per helikopter! Hiermee vermijd je de drukte op de wegen en geniet je van een prachtig uitzicht op de zuidwestkust. 

Benieuwd geworden naar één of meer van deze accommodaties? Neem dan zeker contact met mij op en ik maak graag een reisvoorstel voor je. Bel naar 088-7755900 of mail naar Marloes@talisman.nl