Geplaatst op

A fgelopen november was het na maanden voorpret eindelijk zo ver: de eerste reis buiten Europa sinds corona stond voor de deur! Opgetogen vertrokken we naar Brussel Airport en een half uur nadat we uit de auto stapten, stonden we al achter de security. Tijd genoeg dus om te eten, te winkelen en spelletjes te spelen voordat we via Zürich naar Johannesburg vliegen. Vanuit hier reizen we per huurauto via het Kruger Park, eSwatini, St. Lucia, Addo Elephant Park, Storms River en Plettenberg Bay naar de Kaapse Wijnlanden. Want als je ook maar enigszins van wijn houdt, kun je natuurlijk niet níet naar deze regio.

Franschhoek Wine Tram & wijnproeverijen

Na een nachtje in het gezellige en levendige Stellenbosch vertrekken we naar Franschhoek waar we kaartjes kopen voor de beroemde Wine Tram. De Wine Tram is een ouderwetse tram die door middel van een hop-on hop-off principe langs de vele wijnhuizen van Franschhoek en omgeving rijdt. Er zijn verschillende routes en op iedere route liggen acht wijnhuizen. Een makkelijke manier dus om meerdere wijnhuizen op één dag te ontdekken. We bezoeken met de Wine Tram de wijnhuizen Le Pommier, Zorgvliet en Boschendal. Bij Le Pommier beginnen we met een lunch bij Zorgvliet en Boschendal genieten we van een wijnrpoeverij in de prachtige tuinen.

Een nachtje bij La Petite Ferme

Na de wine tastings met de Wine Tram stappen we weer in de auto en gaan we naar onze accommodatie voor die nacht: La Petite Ferme in Franschhoek. Nog relatief nieuw voor Talisman, maar daardoor des te leuker om deze accommodatie te mogen ontdekken. Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen en krijgen we een rondleiding. Onlangs is La Petite Ferme gerenoveerd en zijn er een aantal prachtige suites bijgekomen: The Manor Suites. Iedere Manor suite heeft een eigen thema en uitzicht op het gezamenlijke zwembad. Deze suites waren echt pas net geopend en zijn dus gloednieuw.

Zelf slapen wij in één van de Vineyard Suites, de Florentin Suite om precies te zijn. De suite omschrijft zichzelf als ‘The perfect Winelands hideaway’ en zo voelt het ook echt. Vanuit de suite heb je namelijk een prachtig uitzicht op de wijnlanden en de bergen en dankzij de positionering van de suites is er veel privacy. Ook deze suite is onlangs gerenoveerd en dat is te zien. Daarnaast hebben alle Vineyard Suites een eigen plunge pool, dus ik kon het natuurlijk niet laten om een duik in te nemen!

‘s Avonds genieten we van een heerlijk diner terwijl de zon langzaam achter de bergen zakt. Wanneer we terugkomen, is onze kamer al helemaal klaar voor de nacht: de gordijnen zijn dicht en de badjassen met sloffen liggen klaar. Nog even een ontspannend bad en dan is het tijd om te gaan slapen. De volgende ochtend staat er een uitgebreid ontbijt voor ons klaar in het restaurant. Daarna is het helaas alweer tijd om La Petite Ferme te gaan verlaten. Wat was dit genieten! 

Nog meer wijn & op naar Kaapstad

Maar echt tijd om de Kaapse Wijnlanden te verlaten, is het gelukkig nog niet. We maken in de ochtend eerst een wandeling door het gezellige oude centrum van Franschhoek dat barst van de leuke boetiekjes, koffiezaakjes en restaurants. Je kunt je hier dus prima uren vermaken. Helaas zitten we nog zo ontzettend vol van het ontbijt dat we koffie of lunch maar even overslaan. Zodra we weer wat trek beginnen te krijgen, rijden we naar Babylonstoren voor een wijnproeverij met borrelplank. Genieten! Ook de omgeving is prachtig en na wat rondgewandeld te hebben, staat er nog één laatste wijnhuis om het programma: Delaire Graff Estate. Delaire is qua stijl heel anders dan de andere wijnhuizen die we bezocht hebben met een indrukwekkende oprijlaan met exotische planten en bloemen en een verbluffende entree. We strijken hier neer op het terras voor de allerlaatste wine tasting van de vakantie. 

Zuid-Afrika is een geweldige en zeer diverse bestemming en drie weken is eigenlijk lang niet genoeg om al het moois te ontdekken. Wil je meer weten over Zuid-Afrika? Onze Zuid-Afrika specialisten helpen je graag! Mail ze op evelyn@talisman.nl, sheila@talisman.nl of ingrid@talisman.nl

Of wil je meer lezen over het wijngebied van Kaapstad? Lees dan de blog van Ingrid! Ook zij bracht onlangs een aantal dagen door in de Kaapse Wijnlanden.

 

Accommodaties uit dit reisverslag