Geplaatst op

W e stappen uit de Venice Simplon-Oriënt Express, en zo de boot in. In Venetië vaar je namelijk over het water, of loop je door de straten. Autoverkeer is hier niet mogelijk. Tram en metro bestaan hier niet. Bussen rijden enkel tot de entree van de stad. En scooters of brommertjes zijn hier gelukkig ook niet welkom. En zo blijven er twee mogelijkheden over; verplaatsen te voet of over het water.

Vanaf het treinstation is het een kwartiertje varen naar het eiland Giudecca, waarop het Cipriani, A Belmond Hotel is gelegen. We laten het oude centrum van Venetië achter ons, steken de lagune over en dan snap ik waarom het hotel zo populair is onder de rich & famous. Het is een oase van rust, mét gigantisch zwembad (in het historisch centrum zijn geen zwembaden toegestaan). Het hotel opende in 1958 de deuren, en biedt een hideaway voor de meest beroemde filmsterren, politici, schrijvers….. maar ook de ‘gewone’ gasten krijgen een uitstekende service, een grote glimlach en dus een bijzonder verblijf. 

 

We arriveren om 20:00 en worden om 20:30 verwacht voor het diner, waar we met sales manager Barbara hebben afgesproken. We rennen nog net niet naar onze kamer, want we snakken naar een douche voor we aan de avond beginnen. Tot onze grote vreugde openen we onze kamerdeur naar een gigantische suite. Met terras. Wat ontzettend heerlijk, maar we hebben weinig tijd om ervan te genieten. Fris gedoucht lopen we samen met Barbara naar misschien wel het mooiste terras van heel Venetië: Cip’s Club ligt op een ponton op het water en kijkt uit op het San Marco plein, dat heel langzaam rood kleurt van de ondergaande zon. Wauw, ik kan er naar blijven kijken. Het lijkt wel een schilderij…

 

Na het diner pakken we nog even een drankje in de bar. Barbara probeert ons een grappa aan te smeren. Maar zodra ik hoor dat George Clooney himself hier een cocktail heeft bedacht, samen met barman Walter Bolzonella, ben ik verkocht. Ik bestel dus een Buona Notte (naar de film van George Clooney ‘Good Night and Good Luck’) en geniet daarna inderdaad van een geweldige nachtrust.

 

We slapen zo lang, dat het trekken van een paar baantjes in het zoutwaterzwembad er niet in zit. Helaas. Dan maar gelijk genieten van het ontbijt, in de buitenlucht met uitzicht op de vele bootjes die zich richting de stad begeven. Na het ontbijt krijgen we een rondleiding door het hotel, wat uit verschillende gebouwen bestaat. De Dogaressa Suite maakt indruk. Komt het door de ‘namedropping’ van namen als Bradley Cooper, Julia Roberts en Johnny Depp? Ik denk toch eerder door het schitterende uitzicht door de gigantische raampartijen. Ik word meegevoerd naar de 18e eeuw wanneer ik uit de ramen kijk, zo op het paleis en San Marco plein aan de overkant van het water. Geweldig.

En dan is het tijd om Venetië te ontdekken! Een kans als deze krijg je niet zo vaak. De stad is betrekkelijk rustig, de grote cruiseschepen ontbreken en dus zijn er weinig dagjesmensen. We struinen door rustige straatjes, staan even stil op de Rialtobrug en verbazen ons over het uitzicht. Er staat een ‘rij’ van vier mensen bij het Guggenheim museum en door de Biennale zijn kerken omgetoverd tot expositieruimten waar kunstenaars hun werk tentoonstellen. Dit is Venetië op z’n best, als je het mij vraagt! We lunchen op het terras van het iconische Bauer hotel met een geweldige risotto, en dineren in de tuin van het Aman Venice. Hoe heerlijk is het, om na een dag in deze sprookjesachtige stad, weer in het Belmond bootje te kunnen stappen en de rust op te zoeken, onder het genot van een George Clooney drankje?? Juist. Beter wordt het niet.

 

TIP

De treinreis Amsterdam - Venetië vindt slechts eenmaal per jaar plaats. Echter wordt het traject Venetië - Parijs en v.v. vaker gereden. Wij zouden beginnen met een verblijf in het Cipriani Hotel, om vervolgens met de Venice Simplon-Oriënt Express naar Parijs te reizen. Je stapt dan rond 09:00 aan boord en komt de volgende ochtend om 09:00 in Parijs aan. Zo geniet je van een driegangen lunch en viergangen diner aan boord en haal je het beste uit deze unieke beleving. We boeken dan graag nog een mooi verblijf in Parijs, en daarna reis je per trein (Thalys) of vliegtuig terug naar Nederland of België. 

Mail ingrid op ingrid@talisman.nl voor meer informatie of vraag via de onderstaande button meer informatie aan.