Geplaatst op

V anuit Chiang Rai is het slechts een uur vliegen naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Een stad die vaak het begin en/of eindpunt van een reis door Thailand vormt, maar met regelmaat ook voorkomt als tussenstop onderweg naar bijvoorbeeld Cambodja of Laos. Bangkok voelt voor mij heel vertrouwd: het is druk, een echte bedrijvige metropool met een enorm aanbod aan hotels, dus zoek daar maar eens het beste uit!

Allereerst bezoek ik hotels aan de Chao Phraya rivier die als een levensader door de stad loopt en altijd een belangrijke toevoer voor de handel is geweest. All time favorite is hier The Peninsula, een klassiek stadshotel. Ook bezoek ik Anantara Riverside, een groot hotel in resort stijl, ideaal voor reizigers (eventueel met kinderen) die niet in een toren willen verblijven en een beetje levendigheid weten te waarderen. Ook bezoek ik, aan de andere kant van de rivier, het chique Mandarin Oriental wat onlangs gerenoveerd is en mijn nieuwe persoonlijke favoriet: Capella Bangkok. Een hotel met een visie gericht om te onthaasten in de stad, persoonlijke service te bieden, duurzaam te werk te gaan en dat zonder oog voor detail te verliezen. Aan elk detail is gedacht en ik ben er echt van onder de indruk.

Twee tot drie volle dagen zijn in Bangkok gemakkelijk te vullen. Je kunt er fietsen, op stadssafari gaan waarbij je alle mogelijke vervoermiddelen gebruikt, gaat varen op de Chao Phraya of op een culinair avontuur gaat. Dat laatste doe ik en ik gebruik daarvoor een tuk tuk. Met een brommende motor scheuren we rond door de stad en bezoeken we een drietal bekroonde, maar weliswaar lokale eetgelegenheden waar je typisch Thaise gerechten kunt proberen, zoals pad thai (naar wens met kip, varkensvlees of garnalen), papaja salade met pepers, gefrituurd varkensvlees en guay tien kua gai: egg noodles met een mix van kip/inktvis/varkensvlees en een “runny egg”. Dit is mijn persoonlijke favoriet en het beste in combinatie met een Singha biertje! Tijdens de tour wordt ook de bloemenmarkt bezocht voor een vleugje cultuur en je eindigt de tour met een cocktail op een dakterras uitkijkend over de rivier en de verlichte Wat Arun en aan de andere zijde de Wat Pho en het koninklijk paleis. Een magische afsluiting van deze culinaire tour door Bangkok én mijn reis door het fijne Thailand!

 

Bangkok was het einde van mijn reis door Thailand. Ben je enthousiast geworden over de accommodaties in deze stad na het lezen van dit reisverslag? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen! Bel ons gerust op 088-7755900 of mail naar Astrid op astrid@talisman.nl.

 

Accommodaties uit dit reisverslag

Lees ook de andere reisverslagen van Thailand