Geplaatst op

N a een inspirerende en verrassende start in Doha, wat ik samen met collega Laura in vier dagen heb mogen verkennen, gaat voor mij de reis verder naar Thailand. Voor mij geen geheel onbekende bestemming; in 2010 heb ik hier een uitgebreide rondreis gemaakt en daarna ben ik nog meerdere malen in Bangkok neergestreken. Op Talisman niveau is de bestemming voor mij echter nog wel nieuw en ik richt me tijdens deze reis op drie gebieden: het zuidwesten (Phuket en Koh Yao Noi), het noorden (Chiang Mai, Chiang Rai en de Gouden Driehoek) en de hoofdstad Bangkok.

Het authentieke gedeelte van Phuket

Mijn reis begint met een zeven uur durende vlucht met Qatar Airways van Doha naar Phuket. De luchthaven is nog altijd vrij klein en na de immigratie formaliteiten te hebben doorlopen, sta je dan ook zó buiten. De accommodaties die wij op Phuket aanbieden, liggen in het noordelijke deel van het eiland. Het zuidelijke deel, met onder andere het befaamde of beter gezegd beruchte Patong Beach, is bijzonder toeristisch en druk, ook qua verkeer, waardoor we dit deel bij voorkeur vermijden.

Ik start met een fijne overnachting in Trisara, een van de beste hotels van Phuket met louter suites met plunge pool of pool villa’s met zwembad, uitkijkend over de jungle en de zee. Je geniet hier van rust, ruimte en - door het vele groen - privacy. Het zijn soms de kleine dingen die een verblijf bijzonder maken, zoals huisgemaakte koekjes en truffels die voor je klaarstaan en verse bloemen op je tafel in het restaurant, die subtiel aan de kant worden geschoven om je uitzicht op het strand en de zee nóg een procent beter te maken. 

Een tweede topper die ik bezoek op Phuket is Amanpuri, onderdeel van de Aman hotelketen die bekend staat om exclusieve accommodaties. Het is een fantastisch hotel! Tijdens mijn rondleiding hoor ik dat het hotel voor 85% vol zit, wat een hoge bezetting is, maar daar merk je niks van. Overal waar ik kom is het een oase van rust en de kwaliteit straalt er vanaf. Het hotel grenst aan twee stranden waarvan één doet denken aan het strand van Praslin op de Seychellen. Wow, heel paradijselijk! Dit is echt een plek om in alle luxe, in een ruime rustieke villa, te genieten van je luxe vakantie. 

Pas op de plaats op Koh Yao Noi

Mijn bezoek aan het zuidwesten van Thailand is inclusief twee dagen op Koh Yao Noi, een relatief klein eiland waar je na aankomst direct een paar passen op de plaats doet. De boottocht ernaartoe vanuit Phuket, dwars door de sprookjesachtige Phang Nga baai, is al een hele beleving en puur genieten. Met kalkstenen rotsen en strandjes die bezaaid over de baai liggen, is dit toch wel een van de mooist denkbare landschappen, als je het mij vraagt.

Koh Yao Noi is dunbevolkt en het verkeer bestaat hoofdzakelijk uit brommertjes en een soort open pick-up trucks. De wegen zijn smal en worden omsloten door rubberplantages, bananenbomen, kokospalmen en jungle waar je enkel het getjilp van vogels en krekels hoort. Heel laidback en de mensen leiden een eenvoudig maar zo op het eerste oog tevreden bestaan.

Mijn favoriet op het eiland is Six Senses Yao Noi. Het eco-friendly en ‘barefoot luxury’ concept van Six Senses past nergens zo goed als hier. Je moet hier geen gelikt ontworpen kamers verwachten, want je verblijft in houten villa’s die continu worden blootgesteld aan de elementen. Je komt hier echt om in linnen kleding en op blote voeten bij te tanken op een plek die het beste is te omschrijven als een puur paradijs! Goed om te weten is dat het strand niet zo groot is. Echter heeft iedere villa een eigen zwembad met zonnebedjes waar het zeker net zo prima toeven is én je geniet ook nog eens van de beste uitzichten. Wat ik zelf ook ontzettend leuk vind aan het eiland is het wildleven. Je zit nu eenmaal in de jungle, dus je moet niet bang zijn voor insecten en andere beestjes, zoals eekhoorns, maar ook hagedissen in alle soorten en maten en de flamboyant ogende neushoornvogel kom je hier geregeld tegen.

 

Na het tropische Phuket en Koh Yao Noi in het zuiden van Thailand reis ik door naar een heel andere kant van Thailand, namelijk naar het culturele noorden. Ook hier ga ik weer verschillende hotels bezoeken én maak ik een bijzondere excursie. Benieuwd wat dat is? Klik dan zeker door naar het volgende reisverslag!

 

Ben je enthousiast geworden over de accommodaties in het zuiden van Thailand na het lezen van dit reisverslag? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen! Bel ons gerust op 088-7755900 of mail naar Astrid op astrid@talisman.nl.

 

Accommodaties uit dit reisverslag

Lees ook de andere reisverslagen van Thailand