Geplaatst op

V andaag vertrekken wij van Amsterdam naar Mumbai (India). Vanaf hier vertrekt onze trein (Deccan Odyssey) welke ons langs de verborgen schatten van Gujarat zal brengen. Gujarat staat bekend als één van de meest kleurrijke staten in India.

Kleuren, geuren, hectiek en tradities. Welkom in India!

Dag 1 - Mumbai

Vandaag gaan we aan boord van de trein waar we zullen dineren en overnachten voordat de trein in de richting van de Koninklijke stad Vadodara vertrekt.

Dag 2 - Vadodara

Op de tweede dag maken we een dagtrip naar Champaner-Pavagadh Archaeological Park, een beroemd UNESCO Werelderfgoed. Deze oude stad staat nog vol met archeologische resten. Later op de dag worden we verwacht in het prachtige Laxmi Vilas paleis voor een high tea. Dit paleis is de voormalige residentie van de koninklijke familie. Voor het diner en de overnachting keren we terug naar de trein.

Dag 3 - Bhavnagar

Op de derde dag zal Deccan Odyssey het station van Bhavnagar aandoen. Hier gaan we op excursie naar Palitana, een stad die bekend staat om zijn spectaculaire Jain tempels, volledig gebouwd uit marmer. Diner en overnachting is aan boord van de trein.

Dag 4 - Sasan Gir

Bij aankomst in Sasan Gir brengen we een bezoek aan het Gir Wildlife Sanctuary. Dit is de befaamde thuisbasis van de enige overlevende populatie Aziatische leeuwen. Daarnaast hebben ze hier ook een grote verscheidenheid aan vogels en andere dieren. Voor het diner en de overnachting keren we wederom terug naar de trein.

Dag 5 – Little Rann of Kutch

Op dag vijf staat er een trip op het programma naar Little Ran of Kutch, een zout moerasland in de buurt van Great Rann of Kutch. Little Rann of Kutch staat bekend als ’s werelds grootste toevluchtsoord van de Indische Wilde Ezel (Khur). Afgezien van dit, staan de dorpen en nederzettingen bekend om hun traditionele borduurwerken en weven. Overnachting en diner aan boord van de trein.

Dag 6 – Modhera

We vertrekken vroeg in de ochtend voor een dagtrip naar de, uit de 11e eeuw afstammende, Zonnetempel en de Rani-ka-Vav. In de middag is er tijd voor een bezoek aan het Veechar Borden Museum. Hier worden gebruiksvoorwerpen getoond die terug gaan tot de tijd van de Indus Vallei Beschaving. Deze tour zal worden gevolgd door een thema diner, waarna we terugkeren naar de trein voor de overnachting.

Dag 7 – Ahmedabad

Op de zevende dag komen we aan in Ahmedabad en bezoeken we het prachtige Sabarmati Ashram, welke een centrale rol in India’s strijd voor vrijheid speelde. Na dit bezoek maken we een wandeling langs de architectonische wonderen van de stad Ahmedabad; de Swaminarayan Tempel en de Jama Masjid. We keren terug naar de trein voor ons laatste diner en overnachting aan boord.

Dag 8 – Delhi

Vandaag zet Deccan Odyssey ons af op het Delhi Cantt treinstation, waarna er een einde is gekomen aan onze koninklijke trein tour.