Geplaatst op

V andaag gaan we op pad met Escape + Explore, een fijne organisatie die privé-excursies organiseert in de Kaap. Ze doen dit met enorm enthousiaste gidsen en een zeer flexibel concept. We boeken dit veel voor onze Talisman reizigers, en vandaag is het tijd om het nu eens zelf te gaan ervaren!

Na een prima ontbijt worden we om 08.00u opgehaald door Charlene, onze privé gids, die ons het Kaapss Schiereiland gaat laten zien, zin in! De eerste stop is Kalk Bay, een leuk vissersdorpje, bekend ook vanwege de zeeleeuwen die hier vaak op de kant liggen te luieren. Daarna rijden we door naar Simon's Town waar we een bezoek brengen aan de pinguïns. Wat blijven het toch fascinerende beestjes. We zijn nog best vroeg waardoor er nog niet veel andere mensen zijn, heel fijn. Velen zitten op hun eieren en we zien er zelfs één uit het ei komen! Ook is het hartstikke leuk om te zien hoe ze naar het water waggelen. Ik zou hier zo een dag kunnen blijven!

Op de route naar Cape Point, het nationale park op het Kaapse Schiereiland, zien we ook nog wat klipdassen, ‘dassies’. Een aantal zijn druk bezig, een aantal ligt te zonnen. In Cape Point crossen we het hele park door en genieten we van het prachtige fijnbos en de vergezichten. Voordeel van het op pad gaan met een organisatie als Escape + Explore is dat zij alle mooie, minder bekende plekjes kennen. We stoppen op een prachtige plek, bij een eindeloos strand, weg van de massa en met uitzicht op Kaap de Goede Hoop. 

Vervolgens rijden we naar Noordhoek, waar we gaan lunchen bij Crofter's Kitchen, thuis bij sterrenchef Nicky Gibbs. Ik ben heel benieuwd! Bij aankomst worden we enthousiast begroet door hond 'Sage'. Ze woont in een prachtig huis met tuin in de Crofter's Valley. Na een welkomst Gin&Tonic ik de tuin, nemen we plaats aan tafel voor een zes gangen lunch. Hierbij geen wine pairing maar een tea pairing! De eerste drie gangen zijn al heerlijk met onder andere haar versie van een Tuna Steak Tartare inclusief eetbare bloemen uit eigen tuin. Alle ingrediënten komen sowieso van de 'local community', om hen ook te steunen. Mooi én super vers en lekker dus. Ook de gerookte bloemkoolsoep was heerlijk. Na drie gangen lopen we met Nicky door de tuin naar haar groente- en kruidentuin. Hier mogen we van alles proeven. Veel bloemen zijn eetbaar en een welkome toevoeging aan een gerecht. Bijzonder! Na de wandeling gaan we verder met de lunch. Amai, wat is dit allemaal lekker. We verleggen onze grenzen met het proeven van zogenaamde "Buzz Buttons". Dit zijn eetbare bloemknoppen die alle smaakpapillen 'reset'. Heel bijzonder!

Nicky is echt een leuke, bijzondere vrouw. Ze is chef geweest op cruiseschepen en heeft de hele wereld bereisd. Daarnaast is ze onder andere lang de private chef on tour geweest van Paul McCartney. Ze heeft dus ontzettend mooie verhalen om te delen. Na drie uur nemen we weer afscheid en via de Chapman’s Peak Drive rijden we weer terug richting Kaapstad. Wat een schitterende route! Onderweg stoppen we nog even voor een drankje op een mooie plek. Hier zien we nog wat ze in het Afrikaans een 'Muishond' noemen, oftewel een Mangoest. Kortom, het was een fantastische dag!